söndag, januari 12, 2014

Golden Globe

Normalt såhär års när "award season" just dragit igång brukar jag åtminstone ha börjat få lite koll på vilka filmer som är aktuella för galapriserna. Men inte i år. Jag ligger hopplöst efter och har faktiskt knappt haft koll på nomineringarna, än mindre hunnit med att se särskilt många av de hittills mest nominerade filmerna. Nu finns det ju ännu lite tid att ändra på det om jag tar sikte på galornas gala; Oscargalan som äger rum den 2 mars i år. Nomineringarna släpps till veckan.


Inatt är det dock dags för den kanske näst roligaste galan; Golden Globe, som även i år leds av Tina Fey och Amy Poehler. Trist nog visar inte svensk tv galan i år, jag hade nog förväntat mig att kanal 9 skulle visa den som tidigare år, men det ser inte så ut. Så då är man utlämnad till streaming varav de flesta man behöver en vpn till, vilket jag faktiskt har numera. Kvalitén brukar dock vara lite si och så på dem. Sen är frågan om jag orkar sitta uppe och se så värst länge. Visserligen hade jag kunnat ta ett par timmar sovmorgon imorgon med gott samvete, men nu när M är frisk igen så vill han till jobbet i vanlig tid helst. Så det blir nog inte så mycket.

Nä, jag får nog sikta in mig på Oscargalan och försöka göra så att jag kan se hela den galan åtminstone, nu när det ser ut som att jag får finna mig i att missa de flesta andra. Och försöka se så mycket film jag hinner under helgerna. Efter allt tv-serie-tittande som jag ägnat mig åt det senaste halvåret så känns det riktigt kul att plöja lite film istället ett tag.

Inga kommentarer: