torsdag, januari 30, 2014

Den nya veckorytmen

Jag och veckodagar. Om jag i tisdags tyckte att tiden gick bakåt så förstod jag inte riktigt idag hur det redan kunde vara torsdag. Snart helg! 

Och helgen är i princip redan uppbokad. Imorgon ska vi till en kompis som behövde M:s hjälp att fixa till sin dator och så ska vi då såklart passa på att umgås och äta middag tillsammans. Tills kanske kl 20 då Sara kommer att somna på golvet eller nåt. Nä kanske inte riktigt. Men säkert nästan.

På lördag är det invigning av Kulturhuvudstadsåret i Umeå (eller om det kanske egentligen är hela helgen, jag vet inte så noga faktiskt, det byggs i vart fall febrilt på stora saker i snö och trä i stadens centrum) som vi kanske ska trängas på om så i vart fall en liten stund. Mest för att vi ändå ska in till stan. Vi ska fara till en kollega som behöver M:s hjälp med dator och nätverk etc (ser ni helgens tema?) och så är det utlovat fika. På kvällen ska vi sen äntligen på föreställningen "På rätt sida om okej" med Klungan, som jag köpte biljetter till och gav oss själva på tioårsdagen i december! Det ska bli spännande. Faktiskt är det första gången jag ska se dem live (ja förutom på fik i stan där jag tycks se åtminstone en av dem rätt ofta, eller som den gången jag mötte alla fyra mitt på ett övergångsställe och blev så starstruck att jag höll på att bli påkörd). Så det ser jag fram emot.

Ja, och så ska jag skriva det där revisorsutlåtandet som jag först inte längre behövde göra och sen entledigade mig ifrån men som det inte ens en vecka före utsatt mötestid plötsligt åter fanns akut behov av igen så jag snällt fick ställa upp och backa bandet lite. Det har jag inte skrivit än men inbillar mig att jag ska hinna...nån gång där emellan och helst före lördag kväll.

Så söndag blir städ- och filmtittardag i myskläder utan telefon och utan andra måsten, tror jag. Sen kör det igång igen, ni vet. Första gången på evigheter som jag har ett 7-16-jobb och redan har jag en liten känsla av ekorrhjul. Och det trots att det varit något jag önskat mig ett tag. Lediga helger alltså. Jag är väl helt enkelt bara inte van vid de nya rutinerna.

Inga kommentarer: