söndag, juli 23, 2006

Trälig (med ett utdraget ä, som man säger "hemma") festival

Man är lite hängig. Tungt. Skulle åka till Bygdeå och handla frukt men det tog så lång tid att starta att ica redan stängt när jag tog bilnycklarna i handen. Tänkte tvätta bileländet sen för att vara lite nödvändig iaf men se det är visst för sent och för kyligt för det. Back to square one.

Fiorna var på Trästocksfestivalen igår. Det var...intressant. En betydligt mindre tillställning än vad jag som festivalyrande 15-22-åring hade en bild av. Så det var ju tur att man inte åkte hit då. Fast litenhet har charm. Emmabodafestivalen är min favorit. Fast jag vet inte hur liten den är längre. Har inte varit där sedan de tömde tältet på alla våra saker för att sedan sprida ut det de inte ville ha i buskar längre bort det där året för bra länge sedan nu. Var lite av ett antiklimax kan man säga.

Höjdpunkten igår var dock inget band eller någon speciell festivalupplevelse. Det var när Ulrika jämförde Staffan Hellstrand (sicken eländig låtskrivarmänniska ändå...), eller snarare hans gångstil med en g-punktsstav. Mycket spännande koppling, inte helt felaktig skulle jag vilja påstå och framför allt hysteriskt skojig. Vi satt och åt langos med blandade upplevelser när han och lite annat folk gick förbi en stund efter att vi halvt plågat oss igenom en del av hans konsert. Han var ju lite söt på nåt vis ändå. Lufspojkar är ju det. De går/lufsar lite till ens hjärta. Eller mitt iaf. Fast han behövde hårinpackning! Tycks vara min grej den här veckan.

Annars var det inte mycket att spana på direkt. Kändes som att det antingen var knappt byxmyndigt alternativt 45-årigt som var där. Och så vi då. Fyra för dagen ivrigt skrattande feminister som inte direkt fick så mycket jobb gjort. Snart måste jag börja tvinga dem att umgås med mig mer. Jag tror jag behöver det.

Vi kunde också konstatera att det krävs fem (5) vakter med skyddsväst och batong för att släcka en askoppsbrand (rök iaf) med en kanna vatten.


Har vandrat en lång väg idag med Green Days liveskiva i ipoden. Gott. Lite festivalsugen blir man ju ändå. Fast på riktigt då. Ingen norrländsk lightversion.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Feel free att visa de snygga vakterna på min bild!
/

Sara sa...

Okej, har lagt in dem nu! Our heroes... =)