onsdag, juli 19, 2006

Sara goes turist

Nix, inget Öland idag inte. Jag hade nästan glömt hur seg den här mannen som jag besöker är...allt går sååå långsamt. Och tydligen aktiverade vi oss så pass mycket igår (åt mat ute på ett grekiskt ställe, samt åkte en båttur på kvällen i Skärgården) att det uppkom stress bara han tänkte på att vi skulle behöva vara på Ölandsbåten kl 8 idag... Tror att han kanske också glömt vilken hastighet jag kan få upp vad gäller att aktivera sig när jag väl kommer igång och leker turist...så det kan bli.

Vi åkte alltså på nån slags sightseeing-tur med en skärgårdsbåt igår kväll. Det var typ vi, ett gäng tyska turister (som tycks vara överallt, alla med varsin digitalkamera och fadern alltid med en filmkamera i högsta hugg) och några vinpimplande smålänningar i after-golf-klädsel. Det var hysteriskt vackert och mysigt, men turistkänslan blev bitvis för stark. När man inte guidade via högtalarna (enbart på svenska dessutom...heja Sveriges turism..) spelades det musik, musik som arrangören antagligen ansåg vara svensk sommarmusik. Ni vet de här "Sommar, sommar, sommar" och Taube-visor. Undrar om tyska turister tror att vi alltid lyssnar på sånt... Så långt iaf skapligt okej. Kulmen kom när vi utanskärs, sittande på en bänk skådande de tyska familjerna och vindrickande smålänningarna (som hade med tandpetare och egna oliver som vin-tillbehör i en liten tupperware-burk!!!) kunde höra en kvinna sjunga " Zum, zum, zum lilla sommarbi" ur högtalarna. Då brast det och blev liiite för mycket måste jag säga. Var länge sedan jag skrattade så mycket. Tyskarna måste trott det var nåt fel. Fast de verkade glädjas de med, okänt varför.

Vi var ute igår kväll och drack öl också. Det var trivsamt. Frågade när de stängde och på båda ställena vi var på fick vi svaret "Så länge det finns gäster kvar". Aha..inte riktigt det som är problemet i Umeå iaf. Att gästerna har gått hem. Men så var det alltså här, därav pubbytet mitt under kvällen. Men det var trevligt. Kul att lyssna på folk och att prata om just ingenting. Semesterkänslan infann sig en stund där.

Idag ska det istället bli badstrand. Inte mitt gebit egentligen, har vårt för solpressande (att ligga still för länge på samma plats och vänta på just ingenting) och för att blotta min vackra kropp i baddräkt offentligt. Men det ska väl gå bra.

Man saknar allt sin lilla näbbmussamlande familj hemma ändå. Inkl Mattias (även om han bidrar dåligt tillsamlandet av just näbbmöss).

1 kommentar:

Anonym sa...

I den första bloggen om semester heter det: "Själv hade jag kanske mest bara strosat runt eller slappat [...]". Vad hände med den känslan när hon väl kom fram tro??!?! Menar du att det var cykeln som fick dig att bli hyperaktiv? Jag har fortfarande inte återhämtat mig....

:)