tisdag, juli 25, 2006

Filmtajm och bruksbesök

Ikväll har jag sett två filmer, av helt olika slag. Den ena "The exorcism of Emily Rose" ställde frågan om demoner och annat mot vetenskapen på ett faktiskt ganska intressant sätt utan att självt bestämma vilken väg man skulle tro. Helt okej. Tycker det är lite läskigt när folk pratar konstigt sådär som besatta gestaltas göra i film. Huvva.

Den andra jag såg var otäck den med, fast på ett helt annat sätt. Det var "The yes men". Det är mer en dokumentärfilm om några killar som utger sig för att representera WTO (World Trade Organization) då flertalet organisationer har misstagit deras hemsida för WTO's riktiga, vilket såklart var meningen på ett sätt. Grejen är att när organisationer världen över har frågat the fake guys om föredrag har de helt enkelt tackat ja och gjort helt absurda sådana för att väcka tankar om WTO's arbete. Men få har reagerat. De har tex på ett föredrag i Finland förklarat fördelarna med slaveriet i USA och på vilket sätt detta faktiskt skulle gynna både marknaden och slavarna att ha ett liknande system. Det otäcka är att folk som ska vara högt uppsatta och välutbildade mest nickar i samförstånd. Kulmen nåddes när de försökte få studenter att köpa tanken på att göra en direkt pipeline från USA:s toaletter till tredje världen för att "återvinna" mcDonalds-burgare som enligt dem har 80% av sitt näringsvärde kvar när de gått genom människokroppen en gång... Filmen rekommenderas varmt.

Olofsfors då. Det var rätt trivsamt faktiskt. Vi var inte på auktionen så värst länge eftersom vi kom efter visningen. Fick iaf lära mig att inte säga att två älgar i trä (varav den ena hade ett trasigt öra) på en platta är skräp. Det är någon som lagt ner mycket tid på att göra dem. Mattias är mycket bättre på att tänka så än vad jag är. Kanske måste bli bättre på det...

Mest gick vi istället runt på bruket, vilket var trivsamt och intressant en smula. Det är väldigt vacker natur där.



Det var bl.a en utställning om kvinnorna i brukssamhället, men det var lite fattigt, tycker jag nog. Bra gestaltat men man saknade en del. I en annan utställning fann jag bra argument för Fi:s politiska krav på 6-timmars arbetsdag:


Mer Olofsfors-bilder:




Sist Mattias som leker turist. Och så fika på slutet då...såklart med lite gammal känsla. Väldigt mysigt fik.



Hann med en sväng på stan också. Köpte mig en Clash-tröja. Kanske liiite onödigt dyr men i övrigt är jag i hysteriskt behov av nya kläder. Inte minst underkläder. De börjar bli bra sunkiga känns det som men det är ju så trist att handla. Fast allt är trist nu. Avskyr att prova kläder. skor går an, det räcker med små speglar...

2 kommentarer:

Nika sa...

Ruskigt fina foton, Sara, verkligen glasklara. Du köpte inget på auktionen alltså?

Sara sa...

Tack =) Jag kan kanske ibland iaf. Nej vi köpte inget. Inte älgarna heller...