lördag, juli 15, 2006

Mitt sommarlov..

På min semester vill jag läsa böcker. Helst tre böcker vill jag hinna med. Har fått ett skumt tips av Anna; John Ajvide Lindqvists böcker. Hon beskrev dem som skräcklitteratur och det visade sig vara vampyrböcker... Lite otippat faktiskt, men intressant. Normalt sett hade jag nog aldrig ens tänkt tanken, men hon verkade så entusiastisk att man får välan prova. Jag har köpt på mig en massa facklitteratur också som borde plogas igenom, och en bok av Dalai Lama, och så vill jag läsa något simpelt för det höga nöjets skull. Kanske Marianne Fredriksson, men det kan vara lite för känslosamt och det orkar jag inte med. har bara läst en bok av henne och den gillade jag. Älskade dotter eller mamma eller nåt hette den. Handlade om en svår kvinna som fick barn iaf. Fick den av svärmor så jag vet inte om det fanns en tanke bakom. Ignorerade den i så fall.

Och så vill jag se en massa film. Har inte hyrt film på evigheter. Jag vill se Da Vinci koden trots att de flesta säger att den inte är bra. Jag vill se Derailed för Anistons ("Friends") skull, Brokeback mountain vill jag se, och Sin city.. Silent Hill kanske är kul... Fast vad gäller de två sista ska man säkert ha läst serien/spelat spelet för att gilla dem. Och det har ju inte jag. När skulle jag ha tid med sånt? Kiss Kiss Bang Bang verkar bra, kanske Munchen och Poseidon för att jag gillade orginalet när jag var liten... Walk the line, Stolthet och fördom etc etc... ja ni vet. Jag vill dock helst bli beskonad från Mattias typ av filmer: "Thumb wars" och "Attack of the 50 foot woman"... Skumma filmer... (Han ser normala saker med om man säger till)

Jag vill åka iväg också. Ska ju i 5,5 dagar vara i södra Sverige som jag sagt tidigare, men skulle vilja åka iväg på lite kortare grejer här uppe med. Har inte sett så mycket av länet än. Skulle vilja fotografera lite "vilda" djur på djurparken i Lycksele, men jag kan inte komma överens med tanken på instängda djur som visas upp så det faller nog. Älgfarmen i Bjurholm hade varit lite häftigt; att få klappa en tam älg, men så serveras det ju typ bara älgkött i restaurangen bredvid och det känns så makabert sjukt att det inte går. Annars är det en god tanke att tex ta hand om älgkalvar som blir föräldralösa etc. Men måste man äta dem sen? Klappa, klappa, mums liksom. Sjukt.

Jag borde även börja på c-uppsatsen i Statskunskap version 2.1 men det känns väl sådär troligt. Får bli ett höstprojekt.

Huset ska arbetas på. Fotolabbet ska byggas, bokhyllor ska konstrueras och sättas upp, fotografier ska monteras och sättas upp, tak- och golvlister ordnas i hela huset, trappräcken, fasaden mot havet måste bytas, fönstren borde tvättas...

Hur lång semester hade jag nu igen? Just det... 4 veckor...

Nu ska jag försöka lista ut hur ipoden fungerar så jag har underhållning på 16-timmars bussresan imorgon kväll.

Inga kommentarer: