tisdag, juli 25, 2006

Spaning

Jag ska berätta om vår turistdag i Olofsfors senare, men först måste jag få "rasa" lite. Man gör ju ofta det har jag förstått.

Vi var nyss och handlade mat, och goda människor som vi försöker vara handlar vi alltid ekologiskt och/eller rättvisemärkt i den mån det är möjligt (åtminstone 3/4 av månaden). Men, varje gång får jag en känsla av att någon/några inte alls vill att vi ska handla ekologiskt och rättvisemärkt av någon anledning. Ofta står dessa varor högt upp eller lite avskilt. Och nästan alltid är det mindre förpackningar än andra varor. Ekologiskt strösocker finns exv bara i små påsar, olivolja bara i en halvstor flaska. på så vis blir det ju självklart dyrare eftersom vi nu lärt oss att storpack=billigare. Kan man bli annat än konspiratorisk?

Och vad är det med valfriheten inom de ekologiska/rättvisemärkta varorna? Köper du kaffe tex kan du välja mellan olika rostningar, mocca hit och espresso dit och en rad olika andra valmöjligheter vad gäller smaken. Ska du ha ekologiskt så är det "ekologiskt". Vad är det för smak? Smakar det ekologisk? Det är inte mörkrostat utan ekologiskt? Vad är det? Och du måste dessutom välja mellan ketchup utan socker eller med socker MEN ekologiskt.

Vem är det jag ska skälla på??

Inga kommentarer: