söndag, juli 23, 2006

Semesterbildstajm!

Man måste ju försöka illustrera de miniberättelser från min semester som ni tidigare fått er serverade. Känns som att semestern gick över väldigt fort.

Okej, here it goes...


För er som inte känner Joakim; detta är Joakim i någorlunda normalt format. Här väntande på maten på den grekiska restaurang vi besökte i Oskarshamn ett par gånger.



Okej, detta i ett inte helt normalt sailor-format... Båtresan var faktiskt hysteriskt skojig... Gillar att kaptenen sticker fram huvudet i bakgrunden.



Zum, zum, zum... Svårt tillfälle.




Okej, så lite sightseeing Oskarshamn. Ganska mysig stad/ort. Ganska bonnig men charmig på nåt vis.


Skumt övergångsställe för ankor?



Världens eller om det nu var Europas längsta soffa finns tydligen i Oskarshamn. Jag tycker nog att det mest liknar en väldigt lång bänk men hursomhelst. Fanns någon historia om att kvinnorna satt här och väntade in sina fiskarmän, tror jag. Idag fungerar den tydligen ganska ofta som vandrarhem för alkisar i kommunen.


Och nu Stockholm!

Trodde inte att jag skulle kunna tycka om Stockholm. Nu var jag iofs bara där några timmar över fredagen, men den bild som min gode vän Gusten (som ej lyckades fastna på ngn bra bild, men det kommer, lovar) förmedlade var väldigt annorlunda. För det första ska stan ha en eloge för att de ändrat biljettsystemet i tunnelbanan...nu fattar tom jag hur det ska gå till. Jag hann inte helt vänja mig vid att resa med tunnelbanan, men kanske det kommer.

Vi tog oss iaf till söder där Gusten bor för tillfället och promenerade runt hela ön, som tydligen inte är en ö även om det ser ut så (?). Mycket vackert! Inte alls den bild av staden jag fått tidigare. Rekommenderas att åka till stan i andra syften än att stressa dit för ett möte eller konferens, vilket varit fallet för mig alltid annars tidigare.




Det här är lite märkligt. Visst har ni sett reklamen som SJ gör där ett par tjejer välkomnar folk till "Café Tubby"? Inte trodde jag att Café Tubby faktiskt fanns! Typ ett stenkast från Gustens bo låg det alldeles levande. Skojig men märklig upplevelse. Och det var faktiskt ännu mysigare än det verkar i reklamen. Detta är en lite skönt rörig bild på en av tjejerna som jag tog när vi stod i kön för att köpa glass.



Känns skylten igen?

Ja det var väl vad jag törs försöka få plats med just nu. Kanske lägger upp mera sen. Finns en drös landskapsbilder, men det kanske blir trist här, tänker jag. Håll till godo så länge.

Nu har jag min jury-duty att tänka på. Svensktoppen kallar!

Inga kommentarer: