fredag, juli 14, 2006

Sura kommentarer

Jag borde ju sova en sväng eftersom jag ska jobba...mina två sista nätter inleds kl 20.53 ikväll. Det borde kännas skönt men det känns jobbigt att jag måste jobba två nätter till..faktiskt. Har sovit kanske en halvtimme i eftermiddag. Det har varit som lite turbulens här hit och dit ikväll, men nu har jag iaf kört Mattias till bussen (ska till stan och svira) så det är tomt i huset och jag borde kunna sova. Men inte. Kom just på att jag inte druckit något te idag. Säkert därför som huvudet känns konstigt. Som om det satt lite extra löst. Jo, jag har druckit ett gäng rött iste (eftersom det blev ca 2999 liter kvar sedan vi stått på stan med fi idag) men det räknas inte eftersom det inte innehåller nån "kick called tein". Så nu dricker jag svart te och äter Annas kanelbullar.

Kattorna fortsätter glatt att bära in döda näbbmöss och annat... Jag försöker undervisa dem om karma och Dalai Lama, men det tycks inte hjälpa. Stora öron till trots. Mattias säger att minskat antal möss kan innebära minskat antal ormar intill huset. Så jag får väl vara lite glad då. Ormar är panik. Finns tydligen en del här en bit in i skogen bakom huset. Fast inte i min värld. Jag väljer att inte ha det så.

Som sagt stod vi med fi på torget idag i syfte att sälja fika och trycksaker och sprida information. Det gick hyfsat. Det är intressant att höra folks reflektioner:

"Vadå, är det ett parti eller?" (måste ha missat media i ett drygt år),

"Om man bara inför ett nytt ekonomiskt system i Sverige så försvinner alla orättvisor" (en man som inte ville läsa vårt manifest, han läser bara Marx och Lenin, sa han),

"Ska ni utvisa halva befolkningen?" (denna fråga ställdes riktad till oss alla tre inkl Mattias, som jag kan gå i god för är man i den fullt biologiska bemärkelsen varpå vi inte riktigt förstod vilka vi skulle utvisa).

Etc. Men väldigt många kom fram och ville ha info och prata lite, det kändes positivt.

Jo, och Gud kom besök till oss idag också. Typ hela tiden. Först i form av en man med en alldeles för stor stereo som stod med ett bord med (antagligen) information om hur stora syndare vi är. På stereon spelades konstant dansbandsvarianter av hela jävla psalmboken. När han gett upp sådär vid 14-tiden började strax ett gäng i afrikanska dräkter soundchecka (tror jag, samma ton spelades iaf i en kvart) på scenen "Apberget" för att sedan inleda i microfon med: "Jesus loves you" och sedan i någon halvfalsk stämsång på engelska återupprepa detta budskap tills vi bestämde oss för att åka hem halv fyra.

Alltså vad är det med folk och religion? Känns som hela Umeå invaderas av religiösa samfund. Den enda ungdomsgården i stan drivs denna sommar av en förening som enligt uppgift tillhör EFS-kyrkan. De var de enda som kunde göra det utan att få pengar för det. Och det är ju inte så konstigt. Kyrkan tycks ju bada i pengar. Detta har resulterat i att kyrkan också är de enda som har (tar sig) råd att arrangera saker för ungdomar. Såklart. Om du inte på allvar tror att det sitter en snubbe en bit norrut och räknar synder i en bok så gå då ur Svenska kyrkan och ge de pengarna till något bättre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett talesätt om katter (från Kina tror jag... (därifrån en massa annat skumt åsså kommer...))
Försök inte lära katten något. Ta lärdom av dem i stället (tror jag det löd).
Han i Sävar... Du vet...