torsdag, juli 20, 2006

Fat beach!

Semestern är snart slut. Eller alltså den här resan, den här delen av semestern. Faktum är att min psykohjärna har fått lite för sig att hemresa innebär att jag SKA tillbaka till jobbet omedelbums, men så är det ju inte. Jag har mer än 3 veckor kvar faktiskt. Ska bli gott.

Igår jagade vi badplats ett bra tag. Vi cyklade ut på en ö som inte är en ö längre så de har grävt en kanal så det ska vara nästan en ö iaf, vad jag förstod... Där fanns en massa platser men eftersom resten av universum också har semester var det ganska fullt. Och vi tyckte att det var ganska fullt av det vackra smala folket så vi letade i evighet efter the fat beach, som inte fanns. Till slut la vi oss i närheten av det vackra folket, inte fullt i badmundering men ändå, och fikade, badade fötter och solade. Ganska relaxing ändå.

På väg hem höll Sara nästan på att få en släng av solsting. Vi hade med oss två flaskor vatten vilket tydligen inte räckte för en eftermiddag. Det är så varmt här! Jag tror att jag rest till solen... Man känner nästan hur hjärnan sakta koagulerar... Men jag har inte lyckats med nån vidare solbränna för det. jag brukar ju alltid se ut som folket i apotekets avskräckningsreklam så i år har man laddat med spf 12 som man flitigt använt. Så nu är jag nästan besviken på den uteblivna brännan.

På kvällen gick vi ner i hamnen där det viss pågår nån slags festival from igår. Kändes ganska klassisk svensk sommarfest. En del alkisar, en del going-to-be-drunk-ungdomar, en del trötta barn i barnvagn, en del trötta semestergrälande föräldrar och resten på-lyset-medelålders som svingade sig runt på dansgolven som spelade gammeltjo.... Och så vi. Fast det var trivsamt att vandra i gästhamnen. Segelbåt vore inte så dumt.

Jag har nog kommit på vad jag ska bli när jag blir stor. Jag ska köra färja! Stod igår och tittade på när Gotlandsfärjan la till. Sån vill jag köra. Det verkar koolt. Eller ett sånt där superlångt fraktfartyg.

Idag när vi var ute och åt satt vi bredvid två par smålänningar. Den ena kvinnan satt länge och väl (till vår förtjusning) och raljerade över hur hemskt hon tyckte att det var att man fick så mycket is när man köpte gin (okänt var). Då såg det nämligen ut som att man fick mer gin än vad man fick... Dessutom är det tydligen dåligt med pommes på tallrikarna när man är på Cypern... Tror att jag är i Småland =)

Inga kommentarer: