söndag, juli 09, 2006

Om boten Anna till Tant Anna

Fi-Anna (tant i 30-årsåldern) frågade i en kommentar nedan om boten Anna.
Tror inte att majoriteten av folket vet vad en bot är, och jag tror faktiskt inte att det nödvändigtvis måste vara en åldersfråga. Har fått för mig att irc-kanalerna inte är lika poppis bland "dagens data-generation" som det var när vi var typ tonåringar kanske. Men jag vet inte så noga. (30-årskris-varning på den meningen)

Iaf. Jag citerar ett inlägg i ett forum: "I IRC (Internet Relay Chat) så är en bot ett program som kan ha en väldigt massa uppgifter. En del botar kan man "prata" med och få fram uppgifter ifrån. Men oftast så är en IRC-bot till för att blockera spammare och personer som beter sig illa i chattkanalen." Alltså är inte en bot en riktig människa, utan något som "Basshunter" själv hallucinerat fram. Botar förekommer också i spel etc, men är vad jag förstår alltid en form av robot-funktion.

Jag tror man förstår mer om man ser den grymt värdelösa videon! Den finns här att titta på. Ser man videon förstår man nog också varför jag tycker den är så hysteriskt kul. Kan man göra annat än att skratta åt den stackars halmstads-dj:n när han dansar i trampbåten??? Och missa inte "Anna", tjejen i den trasiga (måste en väl vara?) klänningen på slutet...

Som sagt; hysteriskt kul. Enjoy.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe ja ni.......inte för att jag tror att annas klänning är trasig den ska nog se ut sådär.....om man jämnför med andra videos så är hon ganska påklädd.....Ville bara säga det.

Anonym sa...

Blev inte så där väldigt klok på vad det betyder det du beskriver, men om jag förstått dig rätt så skulle man kanske önska sig en "politiker bot". En bot som kunde likvidera, radera och expediera alla politiker som beter sig illa i debatten (alla politiker som jag inte gillar naturligtvis) åsså en "reklam bot" som stoppar all spam (reklam) som jag inte vill läsa... Eller???
/Tant Annas, något äldre, sämre hälft.

Anonym sa...

Måste få tacka för den fina förklaringen. Känner mig lite svettig efter allt bakande.... Ses i kväll?
Tant A

Sara sa...

Förtydligande: det var ironi kring klänningen...jag förstår att den ska se ut sådär, men det var inte särskilt vackert...enligt mig. Och jo..jämför med vilken video som helst så är hon påklädd, vilket i sig är tragiskt. Men, faktum kvarstår att videon suger...lågbudget måste inte betyda låg kvalité?