söndag, juni 29, 2014

Om en seriefiering (?) av en filmatisering av en bok

Jag sträckläste och älskade Nick Hornbys bok, sen kom filmen som jag ville tycka om men som tog en stund att köpa (bortsett den hemska skoluppvisningen, den förlåter jag ingen för). I takt med att bokminnet bleknat har jag dock lärt mig att se charmen med filmen som jag sett om, åtminstone delvis, ett par gånger då den gått på tv.

Och det var det jag trodde skedde då jag såg i tablån att SVT hade en programpunkt som hette About a Boy. Men när jag växlade över i syfte att slötitta på Hugh Grant och Toni Collette möttes jag av nåt hel annat. En serie uppenbart gjort i samma anda som filmen, men som jag nog inte hade gissat vara en sorts remake om det inte hade varit just för titeln i tablån.


Nu har jag sett två avsnitt, och om jag låtsas som att serien inte har något med boken (eller filmen) att göra så funkar den faktiskt helt okej. Jag har sedan evigheter ett mycket gott öga till Minne Driver (som i ärlighetens namn borde få lite större roller snart) och David Walton gör en helt okej Will so far. Så länge vi inte jämför, alltså.

Inga kommentarer: