lördag, juni 14, 2014

Barcelona, dag 6 (lördag, resdag)

Borta bra men hemma bäst, säger man ju. I det här fallet har borta helt klart varit bättre än bra. Kanske är det min bristande erfarenhet av att resa men jag blev verkligen kär i Barcelona. Vi pratar redan om att spara för att åka tillbaka, när vi inte skojar om att sälja huset och flytta ner.


Jag har inte haft plats att tråka er med alla historier och alla saker vi sett, för mycket blev det. Och nästan 300 fotografier, som jag hoppas att jag ska göra en resebok av. Vi prickade av ännu fler sevärdheter än jag nämnt och vi vandrade på oändligt många gator, stora som små. Vi besökte ett antal restauranger, barer och fik och vid i stort sett samtliga tillfällen var vi nöjda kunder. Det spanska/katalanska folket är trevligt och inbjudande och väldigt avslappnade på nåt vis. Vi fick bra service på hotellet och skulle definitivt kunna tänka oss att bo där igen (Chic & Basic Born). El Born var som sagt området för oss, det var där vi trivdes bäst. Och maten var väldigt bra; vi har ätit tapas, pinxtos (tapas det också eg), sallader, pizza, ljuvliga efterrätter och druckit gott vin, goda drinkar och hyfsad öl.

Mitt fantastiska resesällskap!

Obligatorisk flygbild?
Jag ska inte påstå att jag kom över min flygrädsla, paniken över att störta och dö fanns med ända in i sista sträckan. Stackars M fick återkommande svara på samma frågor och minsta förändring i ljud eller känsla och mina ögon blev som tefat. Tålamod som heter duga! Jag tror aldrig jag kommer känna en naturlig känsla av att sitta på ett plan 11000 meter upp i luften, jag tror inte det. Men det är skönt att veta att jag fixar det, även om jag önskar att det fanns ett lättare sätt. Ett byte och en maxtid om 3-4h per flygsträcka tror jag är begränsningen ett tag till. Men det ger många möjligheter.

Så Barcelona, tack för den här gången och på återseende!

Inga kommentarer: