torsdag, juni 12, 2014

Barcelona, dag 4 (torsdag)

Grafittiväggar i en (annan) park
Om vi promenerat mycket innan så gjorde vi nog idag vår första riktiga promenadutmaning. Jag såg på reseguidens karta att det fanns en stor park i sydvästra hörnet av centrala stan och att det skulle finnas en Miró-del där. Vi gick och gick, kan jag säga. Vi hamnade i lite annorlunda kvarter med parker där människor (och hundar) bodde dygnet runt, som det såg ut, men det var intressanta delar det också. Till sist insåg vi att det var uppåt vi skulle. Så vi gick uppåt tills vi nästan (de sista kanske 10 höjdmetrarna hittade vi ingen väg), var uppe dit där linbanan slutar. Högt och brant som attan kan jag meddela. Och varmt! När vi kom ner igen såg vi att temperaturen låg på 32 plusgrader. Inte undra på att vi badade i svett typ. Men ingen Miro. Vi insåg efter allt klättrande att parken vi tänkte oss var enormt stor och att vi hade fått fortsätta bra nog länge till med att gå upp- och nerför berget innan vi nåt dit. Vad det nu var. Så vi bestämde oss för att vara nöjda och gå hemåt igen.

På vägen till parken-vi-aldrig-riktigt-såg gick vi längs med havet och marinan. Oändligt vackert och oändligt med båtar! Framför allt segelbåtar. De flesta ganska stora. Vi fantiserade om att ha vår båt där men M hade redan läst på att det i princip är omöjligt. Om du ens får en plats (vilket tar år och år) så kostar platserna massor. Vi pratar hundratusentals SEK, om jag förstod M rätt. I en drömframtid möjligtvis... Men det såg mysigt ut. 

En liten del av den stora marinan

Ute på piren fanns också en stor galleria. Den största vi var inne i under resan och kanske också den shopping som kändes mest "hemmalik". Vi hittade tex HM här (gick dock aldrig in), plus bland annat Desigual, Mango och Jack & Jones. Här fanns även en Ben & Jerry-bar och det gick inte att motstå att beställa en glassbägare där. 

Välbehövlig paus på en uteservering
Väl utanför gallerian bestämde vi oss lite snabbt för att gå in på akvariet, nåt vi inte heller trodde att vi ville tidigare då vi planerat dagen, men M blev lite nyfiken så vi gick in bland alla barnfamiljer. Häftiga fiskar förstås, men ganska små akvarier, kände vi när vi kommit in och gått en stund. Inte riktigt samma känsla av utrymme och möjligheter som på Universeum i Gbg tex. Just det förtog lite av att se de annars fantastiska fiskarna. Roligast av allt var kanske till slut ändå det inte frivilliga kortet som alla besökare skulle ta i en hittepåmiljö med hajar omkring sig. Dagen före försökte jag få M att ställa upp på nåt liknande på La Pedrera men då det var frivilligt (och i sanning rätt fånigt) så bangade han ur. Nu när kortet väl var taget så verkade han tycka det var värt de 8 euro (klassisk turistfälla) de ville ha för det när vi gick ut. Komiskt nog är det faktiskt ett av de bästa (nåja) fotona av oss två samtidigt som jag sett...

Inga kommentarer: