söndag, februari 03, 2013

Helg

Ännu en helg snart över. Känns som att jag inte fått något vettigt gjort utan mest bara sovit och hängt i allmänhet. Eller ja, vi var på bio igår kväll förstås. Och idag var vi förvisso hem till M:s föräldrar och åt lunch och hade trevligt en stund. Men sen for vi hem och jag somnade på soffan i nån timme till. För att inte känna mig alldeles oduglig har jag just satt in en äppelpaj i ugnen och förberett inför middagen vi ska laga till om en stund. Men det är som det.

Det kanske ska vara så på helgerna ibland i och för sig. Men de där helgerna då vi gör saker känns som allt färre. Vi är mest bara trötta och svårmotiverade när det vankas fredagskväll. Det kanske går över nu när ljuset är på väg tillbaka.

Så jag ska inte klaga. Och gårdagen då jag var ensam hela dagen, såg tv-serier, tantlurade och gick runt i pyjamas, raggsockar och morgonrock tills dess att det blev dags att göra sig i ordning inför bion var faktiskt mäkta skön. Men ja, det är väl mest den där oduglighetskänslan som skaver lite.

Inga kommentarer: