torsdag, februari 28, 2013

"Hej det är jag, föredrar du brunetter nu?"

Jag började min lediga dag med att lyssna till hantverkare som kom till grannen i lägenheten under vår i stan, strax före klockan åtta imorse. Lil'sis, som hade sovmorgon, förvandlades till Miss Crankypants så resten av förmiddagen var en blandning av spikande och tjongande i betong och plåt, ackompanjerat av idel glada miner en trappa upp. Tur hon har en skämtsam storasyster som lyckades vända surminen lite ibland i vart fall...

Själv hade jag faktiskt redan vaknat sedan en stund när ojluden startade, ledig dag till trots. Jag vaknade nämligen med ett ryck ur en smått bisarr dröm. Jag öppnade en dörr (gör man inte alltid det i drömmar?) och möttes av M (som dock såg ut som nån annan) och tre för mig okända kvinnor, samtliga iklädda prickiga, luftiga kjolar och 'bystiga' blusar. När M såg mig la han armarna om den brunhåriga Zooey Dechanel-kopian, pussade henne i nacken, tittade på mig och sa "Jag föredrar brunetter nu". Sen sträckte han ut handen mot mig och så trillade min reservnyckel till bilen samt hans lägenhetsnyckel ur hans hand och ner i min. Ridå. Sen vaknade jag med hjärtklappning.

Nu känns det dock mer komiskt. Jag berättade om drömmen för M när vi satt i bilen på väg ut från stan ikväll varpå han sa "Men varför ringde du inte mig när du vaknade?". Jag skrattade och frågade vad han menade att jag skulle ringt och sagt. "Ja, jag vet inte. Men du kunde ha ringt."

Inga kommentarer: