måndag, april 16, 2007

Studier till hösten?

Det blev en ganska händelserik dag igår ändå. Fanny ringde igår förmiddag och behövde skjuts till en veterinär med sin ena kisse; Rizzla. Hon hade haft urinvägsinfektion några dagar men börjat kissa blod och mådde inte så bra. Jag skulle ändå till stan med Mattias och ordna kopior på några intyg han behövde inför hans ev studentpremiär (han ska läsa 5p i höst om allt går som det ska) så vi fick göra en liten extra tur till Vännäs distriktsveterinär. Det gick i vart fall bra, kissen var duktig och veterinären verkade snäll och bra och gav sprutor och skickade med medicin hem. Jag hoppas att hon blir bra igen snart nu. Hon verkade väldigt glad över att komma hem igen i alla fall...

På kvällen skulle jag vid sidan av lite Fi-arbete, försöka få klart min egen ansökan till universitetet till hösten. Jag vet inte riktigt hur jag har tänkt hinna, men planen är att försöka studdera 50 procent till hösten. Vid sidan av jobb och uppdrag. Hade först tänkt gå ner något i tjänst och kunna ta studiebidrag som utfyllnad, men det verkar inte riktigt fungera helt som jag hoppats så det får nog bli uppepå min vanliga tjänstgöringsgrad ändå. Vi får se hur det går. Om jag nu kommer in. För på studera-sidan där man numera ska göra alla ansökningar finns inte en enda merit registrerad på mig, vilket verkar högst märkligt. Jag har tagit det för givet eftersom jag vet att jag finns med i ladok sedan tidigare och studera plockar meriterna från ladok, men det är helt blankt. Vore ju kul och 10 terminers studier bara är borta sådär... Nu lär det väl inte vara så, men lite panik fick jag ändå igår en stund. Det finns ingen tid heller att försöka hämta intyg från Örebro och Kristianstad där jag pluggat, eftersom den sista ansökningsdagen är idag.

Tidigare hade jag full koll på hela student-köret. Efter en lång studietid samt ett heltidsuppdrag som vice ordf på studentkåren hade jag väldigt bra koll på alla möjligheter, kryphål och fällor. Nu med den delvis implementerade Bologna-processen (som jag aldrig varit helhjärtat förtjust i, den diskuterades redan då jag var aktiv student) och nya sätt att söka på känner jag mig lite vilsen. Och det blir jag irriterad av. Jag vill ha koll. Kontrollfreaket Sara.

Vi får väl hoppas att det går bra. Det skulle vara bra att alla dessa terminer kunde resultera i en examen, även om jag inte tror att det kommer att hjälpa mig få jobb. Känns ganska kört på nåt sätt. Men jag vet inte annars vad jag ska hitta på. Jag har inte råd att sluta jobba helt för att studera något praktiskt på två terminer för att sedan kanske inte få jobb inom det heller. Det funkar inte.

Mattias verkar bättre by the way. Var nog inte magsjuka, alt en väldigt snabb version av det. Han var hyfsad på dagen då han liksom fick lov att följa med på veterinärutflykten. Sen fick han feber på kvällen och verkade vissen, men vaknade i morse som en pigg, jag vet inte vad, och for iväg till jobbet. Det är ju mycket där nu och väldigt oklart över hur det blir med it-tjänsterna framöver så han vill väl inte vara hemma om han inte är halvdöd, antar jag.

Inga kommentarer: