söndag, april 08, 2007

Påsk=film

Okej, jag har lyckats se lite film under påsken. Och mer hoppas jag att det ska bli. Hittills har jag tagit mig igenom (viss spoilervarning kanske):

  1. Madagascar, den amerikanska versionen. Helt okej, bra röstskådespelare (?), Schwimmer och Rock nog allra bäst. Bästa stunden i filmen var pingvinernas reaktion när de äntligen kom fram till Antarktis: "Well, this sucks". Hihi. Gillar att de animerade filmerna ändå är hyfsat politiska. Sedan verkar det försvinna lite hos publiken. Efter Hitta Nemo (som kanske var något bättre, där Ellen gör den perfekta rösten till Dory/Doris) skulle tydligen alla äga en clownfisk...
  2. The full monty. Den hade jag redan sett några gånger innan, men det var länge sen så det var kul att se om den. Den är bra. Om man nu ska göra politik av allt så är den också lite intressant politiskt. Inte minst om man funderar över hur reaktionerna hade varit om den istället handlat om ett gäng arbetslösa kvinnor som beslutar sig för att strippa för pengar...
  3. 50 first dates. Jag gillar faktiskt nästan alltid Adam Sandlers humor. Visst ibland blir det för sexistiskt och tråkigt, men ananrs tycker jag den har som en underfundig botten som tilltalar mig. Älskar The wedding singer (med samma huvudrollsinnehavare) som jag sett tusen gånger. Den här var också ganska bra. Söt och rolig. Absurd historia som alltid.
  4. The last kiss. Med och delvis av Zach Braff. Såklart. Kändes ganska mycket som hans förra film (Garden state ytterligare en favorit), även om jag nog tycker den var mer överraskande bra än denna. Lite plågsamt nära ibland. Man kände igen sig i en hel del, både historier och våndan över att bli 30 (nähä?). Mattias skruvade på sig och gjorde små kommentarer under hela filmen, så jag tror att även han tyckte den var lite för mycket under huden ibland. Vilket nog var bra. Intressant slut. Lite synd att det alltid ska vara det vackra folket som är med i filmer som denna.
  5. Pusher. En dansk film med bl.a. Mikkelsen som jag faktiskt inte hade sett innan. Den var bra. Ganska realistisk känsla i den, men jobbigt att jag faktiskt inte fattar ett enda ord danska nästan. Man blir som bunden till texten (som var på engelska), precis som i alla dessa japanska och koreanska filmer vi sett. Det är lätt att missa något och sen inte hänga med. Iaf om man är mig.
Sen somnade vi igår natt till Star Wars episod IV, men det räknas nog inte. Dessutom har jag lyckats se kanske 16-17 avsnitt av Sex and the city. Ganska bra filmresultat hittills ändå. Nu såg jag iofs Madagascar och 50 first dates på jobbet i torsdags natt. Jobbade med Linda, en av de yngre tjejerna som jag känner ganska väl, och hon hade med sig lite film till jobbet. Det tog oss nästan hela nattpasset (10 timmar plus) att ta oss igenom filmerna så lite avhugget blev det kanske på sina håll. Men vi hade tur och fick en relativt lugn natt. Vi jobbar bara ihop var tredje torsdag och brukar då svulla i chips och godis, se film om vi hinner och prata en massa strunt. Rätt hyfsade nätter. Behövs som avbrott ibland.

Inga kommentarer: