tisdag, februari 22, 2011

När ska de se lösningen?

Jag tror att de kan fortsätta och pirater i all evighet, men sanningen är den att det är utgivarna själva som är de stora bovarna som håller film från tittarna med giriga avsikter. Jag tror att varje filmentusiast allra helst ser film på stor duk och/eller i bra kvalité, men vilken behållning har man av filmgalor när filmerna inte ens haft premiär på bio i Sverige och Europa? Och i år tror jag det är värre än någonsin. Själv har jag bara kunnat se en bråkdel av de nominerade.

Filmbolagen skjuter sig själva i foten i sin hysteriska jakt på större intäkter genom att lägga premiärer när de tror att det passar tittarna. Varför skulle inte den europeiska och svenska publiken gått och sett Black Swan i höstas/vintras när den hade premiär i USA? Som Fox själva säger i artikeln:

"När det gäller 'Black swan' så hade vi en känsla av att den skulle bli aktuell i Oscarsammanhang. Därför ville vi ligga nära Oscarfönstret och få draghjälp av det."

Så därför lägger ni den svenska premiären en vecka efter Oscargalan?? Ja, det känns ju rimligt... När ska de inse att världen ser ut som den gör tekniskt sett, att de inte längre kan bestämma när publik i olika länder ska vara intresserade eller inte av en film och att det enda vettiga är att ha världspremiärer som utgångspunkt?

Sen är det frågan om Expressens koll på PB verkligen håller som 'fakta'. Jag vet inte om det verkligen stämmer att det finns screeners på de stora Oscarfilmerna ute, men att bara söka ger ingen säker uppgift. Det kryllar nämligen av falska torrentfiler så jag skulle gissa att en bråkdel är äkta screeners. Men för att veta säkert måste de ladda hem och kolla...

Inga kommentarer: