måndag, februari 28, 2011

Oscargalan 2011

Jag får väl erkänna att den lite utskällda Oscargalan kanske inte fullt ut blev den gala jag sett fram emot så länge. Jag gillar verkligen både James Franco och Anne Hathaway men tyvärr infriade de mina farhågor om att de inte riktigt skulle vara tillräckligt rutinerade för att stå värd för den stora filmgalan.

Franco, som annars sällan verkar ha långt till ett brett leende och bus i blick var under den första halvan enbart ett stenansikte. Han mjuknade till lite mot slutet men långt ifrån tillräckligt. Hathaway gjorde över lag en bra insats, men det spelade ingen roll när hennes partner inte fungerade som det humoristiska bollplank han borde ha varit.

Och greppet med att försöka föryngra galan genom att ha unga värdar var nästan dömt att misslyckas oavsett. Galan var nerlusad med tillbakablickar och historiska referenser så det hade inte riktigt spelat någon roll om Franco hade varit i toppform. Försöket till en föryngring blev mer av en ökad distans till det nya. Jättetrist. Självklart ska historien inte glömmas bort, men man måste hålla balansen så att det inte bara blir sentimentalt och tråkigt.

Jag skrattade högt några gånger, men det var framför allt åt talare under kvällen. Ett undantag var dock inledningsfilmen med värdparet som de hade lyckats riktigt bra med. Synd att de inte fortsatte i den stilen:

Inga kommentarer: