lördag, februari 19, 2011

Det här med syskon

Lillebror har landat i stan och storasyster är såklart lite lyrisk. Jag önskar verkligen att jag hade alla mina syskon inom rimligt avstånd så att vi kunde ses oftare, så att jag kunde ha lite mer kontinuerlig kontakt med mina syskonbarn (som bara tycks växa och bli stora i nån magisk fart) och få lite mer av familjkänslan som jag ibland saknar.

Men det är oavsett väldigt lyxigt att ha lillsyrran boende hos sig. Det är lärorikt nästan varje dag. För oss båda. Igår fick hon lära sig konsekvenserna av att stoppa ner tops och annat skräp i handfatet. Hon fick rensa avloppet och jag skrattade mig lite blå. Elakt va? Men hon sa iaf: "ok, jag fattar", så win för mig. Sen tog hon duschavloppet "när hon ändå var på g" och kammade hem några vuxenpoäng.

2 kommentarer:

Corina sa...

Jag är rätt nöjd med att ha kontakt med mina syskon via facebook...räcker gott för mig fast jag har alla inom rimmliga gränser, utom en som flytt till Göteborg :)

Sara sa...

Ja, så kan det ju vara och jag har nog varit ganska nöjd med att bo på avstånd förut. Men 'med åldern' har saknaden efter en mer kontinuerlig kontakt börjat infinna sig, speciellt efter pappas död då vi fick nån slags återupplivad närmare syskonkontakt igen.