söndag, januari 07, 2018

Återgång

Så, då var jag hemma igen och sitter själv i sängen som tidigare söndagar. Ordningen återställd. Eller ensam är jag väl inte, just nu har jag inte mindre än tre av fem katter i sängen hos mig. Mycket spring i benen var det nu då jag kom hem på de tre "små". Och Smilla hade synpunkter på att jag lämnat henne hemma med "bara kattvakter". Men sen hon fått mat och kel och fått lyftas upp på klädskåpen i sovrummet, ett i taget (hon har ett kattbo, sk "sommarstuga" på varje skåp men till skillnad från de andra så kommer hon inte upp själv), så är hon ganska nöjd igen.
Tydligt visat Smilla-missnöje att jag inte varit hemma...

Jag följde med M ner till Sundsvall i fredags för att hjälpa honom pyssla lite i lägenheten. Vi skulle bl.a ha satt upp några nya hyllor som han köpt på ikea men typiskt nog verkade inte borrmaskinen vara där han trodde så det blev inget mer än att packa upp och börja mäta ut vart de skulle vara så fick vi ge oss. Men jag hjälpte honom rensa lite bland datasaker och gå igenom lite mer kläder som han nu till stor del blivit för smal för osv. Och så har vi sett film och serier. Mysigt.

Idag åkte vi åt varsitt håll med varsitt tåg. Han till söderut till Stockholm för utbildning och jag norrut till Umeå där jag blev hämtad och hemskjutsad av Lil'sis och J. Snällt och dessutom trevligt att slippa köra sista delen själv hem.

Försökte vara lite fyndig och se på "På spåret" när jag
åkte tåget idag men svt play ville inte riktigt 
vara med på den dåliga uppkopplingen. Det blev
film på Netflix istället. 





Nu är vi då åter i vardagen igen. Med ensamma kvällar i veckorna. Men det känns faktiskt helt okej. Det har ju gått bra de här två åren så det går bra framöver också. På sätt och vis längtar jag lite efter att återgå till mina egna ensam-hemma-rutiner igen. Jag ska dessutom försöka simma åtminstone två gånger kommande veckan och ställa upp gåbandet på nåt nytt bra ställe nu efter att jag möblerat om i vardagsrummet. Jag FÅR inte tappa bort de vanorna och rutinerna. De ska jag åter till.

Och även om det rusar vinter utanför fönstret med en massa vacker snö och kallblåst så går vi ju mot ljusare tider. Det känns ganska skönt det. Jag önskar mig några soliga vinterdagar till veckan, tack!

Inga kommentarer: