måndag, mars 28, 2016

Miljöombyte

Jag packade en väska och for på lite helgäventyr den här påsken. Besvikelsen att M hade beredskap påskhelgen och inte kunde komma hem för långhelg vändes därmed till nåt bra. Jag kunde förvisso inte vara borta riktigt hela långa helgen då det var klurigt som det var att fixa kattvakt, men jag lyckades ta mig iväg fredag förmiddag och kom hem sent igår kväll. Så drygt två dygn i vart fall.

Och riktigt bra dygn har det varit. Mysigt, avslappnat och trevligt. Som hemma fast borta. Och jag behövde helt klart det där lilla miljöombytet 30 mil söderut. Som jag fick åka tåg till, vilket jag gillar mycket (även om det kunde varit lite färre skrikande barn på det fullbokade tåget söderut). Sundsvall är en väldigt fin stan, ganska annorlunda från Umeå måste jag säga. Jag har visst varit där tidigare men sällan just inne i stan så det var kul att få exploatera lite nya kvarter.

När Umeå har satsat på att riva gamla hus i stadskärnan, bygga gallerior och ha ett väldigt begränsat centrum tycks Sundsvall ha gjort det motsatta; de har sina gamla stenhus kvar, till ganska stor del i gott skick dessutom, och så har de en ganska utspridd stadskärna med många småbutiker. En galleria såg jag och den var faktiskt inget vidare. Därmed inte sagt att de inte har en massa större butikskedjor och vill man ha mer av det så är det handelsområdet vid Ikea som gäller.

Så ja, jag måste säga att jag gillade Sundsvall. Kanske inte världens bästa matstad för en vegetarian (där vinner nog Umeå) men efter lite googlande hittade vi en tapasrestaurang i kanten av centrum som vi bestämde oss för att testa på lördagskvällen. Det visade sig vara en riktig vinstlott! De hade fler vegetariska rätter än något annat och vi hade svårt att välja. Allt vi tog var väldigt bra, jag drack ett helt okej vin och M hittade ett spanskt öl som var riktigt gott. Så det blev en lyckad kväll ute.

Ett välfyllt bord för två...
Det tråkiga med det här avståndet är att sista dagen tillsammans alltid präglas av att det är just det, sista dagen. Så har det varit när han varit hemma och så kändes det nu också. Trots att jag inte skulle åka förrän vid 20 på kvällen så blev hela söndagen en liten jakt på tid och ambivalens över vad vi skulle spendera den med. Jag vet inte om det går att komma runt. Fint på nåt vis ändå att det är så, att det inte går alldeles för enkelt. Och att vi har väldigt roligt och mysigt då vi är tillsammans. Det känns bra.

Inga kommentarer: