torsdag, mars 17, 2016

Rutiner (who's the boss?)

Familjens VD Rosa har anpassat sin/allas sovrutiner efter den allt mer ljusnande tillvaron. Eller så är det min trötthet och svårighet att motstå ett par tv-serieavsnitt i sängen som gett henne idén. Hursom går den ut på att hennes "tapto" börjar ljuda ungefär kring 21 (just nu har hon uppehåll i sin första tapto-omgång...). Det blandas med menande blickar, övertydligt gäspande och råkar jag gå mot sovrummet så skyndar hon sig förbi och upp i sängen.

När jag väl gå och borstar tänderna så intar hon sin plats (på en av M:s tröjor han lämnat åt henne på sängen) och sen ligger hon oftast där hela natten. Smilla däremot, hon springer lite fram och åter. Går om jag rör mig för mycket, kommer tillbaka, går när det blir för varmt, kommer tillbaka, provar att nästan lägga sig på Rosa, går surt iväg när hon blir nitad osv. På morgonen ligger hon oftast i soffan och sover men hon kommer ett antal gånger under natten med sitt överljudliga spinnande. Mys.

Det jobbiga i kattsången är att Rosas tidiga kvällar, alternativt de allt ljusare mornarna (fantastiskt f.ö), innebär att hon tycker att det är revelj-dags sisådär strax efter kl 5. Ibland tom före. Ibland är hon övertalningsbar med kel, men rätt ofta är jag för vaken för att somna om när övertalningen är i hamn. 

Att nästanvakna av katterna är mest mysigt och jag somnar som oftast om direkt på nätterna bara jag får ha en hand i nåns päls och höra lite spinnande. Att vakna av att jag i drömmen trott mig höra nån i huset är inte lika mysigt. Eller att vakna halvvägs kvar i en dröm där jag glömt spisen på och nedervåningen brinner. Inte mysigt. De alternativen har jag provat ett par gånger den här veckan.

Så ikväll ska jag ge vika tidigt, se något komiskt/brittiskt på youtube på tv:n och försöka sova tidigt. Kanske får jag en guldstjärna av min hemmachef.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter nästan som det kunde blivit en realitydokusåpa fast med katter istället. ;-) Det där med drömmar är konstigt, själv har jag mest bara drömt obehagliga drömmar sista tiden fast när jag tänker efter så kommer jag inte ihåg några drömmar från de senaste veckorna. Innan drömde jag inte om bränder men däremot om ormar, skalbaggar och råttor. Bläää...

Sara sa...

Haha, ja det blir väl lite så när jag är ensam med två kattdamer. Crazy cat lady in the making ;)
Jag drömmer ganska vilt i perioder. Avskyr drömmar om ormar då jag är paniskt rädd för dem... Usch!