måndag, november 19, 2007

Veckans straff: gör en intervju för "aftonbladet kvinna"?

Jag vet inte varför, men av någon anledning så tilltalas jag av Malin Berghagen av någon anledning. Jag gillar henne, känns som en sund men inte ofelbar människa. Fast jag vet nog egentligen väldigt lite om henne. Förut tyckte jag nog hon kändes väldigt timid och lite trist, men jag tror den bilden har ändrats. Vet inte varför.
Iaf så finns idag i aftonbladet en intervju med henne, gjord av Ronnie Sandahl. Honom har jag nog alltid haft en lite ambivalent inställning till, ibland känns han nyskapande och vass, ibland bara risig och ofokuserad, men denna intervju fick mig att överväga att han kanske är ute och cyklar som journalist.
På ett sätt som jag nog sällan sett någon annanstans, försöker (och lyckas han delvis) få intervjun eller snarare kanske artikeln att fokusera på honom själv. Som nåt slags egodokument. Jag vet verkligen inte varför. Inte heller kan jag förstå varför just han intervjuar henne, när känslan man får genom hela artikeln är att han inte gillar henne nämnvärt, verkar knappt respektera henne. Möjligen är han lite skraj för henne. Han upplevs som naiv och ung, om något. Eller som en journalist som verkligen är less på sitt jobb...
Läs gärna artikeln, och se om ni får samma skumma känsla av "vad var det här egentligen?" när ni läst klart...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig. Jag tycker artikeln är oproffsigt skriven - vill han skriva om sig själv och sin uppfattning om Malin kan han göra det i annan form - känns verkligen som om han skäms för att det är henne han "åkt på" att intervjua. Bara det hur han tolkar Malins svar på frågan: Hur går det till när du ser spöken?
"– Jag känner in, följer min intention."
Fattar han inte att det ska vara intuition???

Ja, ja...

Tycker att Malin mer och mer kliver fram som en stark och häftig kvinna!

Hälsningar Lise

Sara sa...

Tack för komentaren! Ja, visst känns det som att han på nåt sätt vill urskuldra sig för att han måste göra intervjun? Kanske inte så hippt uppdrag...

Jörel sa...

Jag håller också med! Kanske bottnar det i att det finns så lite att hänga upp artikeln på. Om det hetaste med Malin Berghagen är att hon är programledare för ett program på TV5 och att hon är nyskild från en annan känd person - då är det väl lite magert att vinkla upp artikeln på! Särskilt eftersom hon inte vill prata särskilt mycket om sin skilsmässa, och det inte verkar finnas något att säga om TV-programmet... Därmed inte sagt att det var särskilt hett att vinkla upp det på reporterns eget behov av bekräftelse!