torsdag, november 15, 2007

Sexism åt alla håll

Satt och slötittade på "Kustbevakarna" nyligen. Och ja, det är faktiskt sexistiskt att låta ett gäng tjejer utan lanternor, utan flytvästar och med alkohol i kroppen köra vidare bara för att "de var så söta, de var som dockor". Speciellt när man senare suckar och skriker över några fulla killar i liknande situation och kommenterar "jag orkar inte ens se på dem". Hm...det omvända jämtemot det vanliga, men inte alls oviktigt.

Eller kommentaren på vk häromdagen ang våldtäktsförsöket att "om bara prostitution vore lagligt så skulle dessa killar få det de behövde". Hm... 1. våldtäkt handlar inte om sex. Alla borde verkligen veta det by now. 2. Vem är det egentligen som målar upp en väldigt nedvärderande och osann bild av det manliga släktet? Män kan inte behärska sig, män kan inte få sex utan tvång, män är djur? Ja, det är ju faktiskt det människor av det här slaget (likt de som hävdar att kvinnor få skylla sig själva om de klär sig i korta kjolar) hävdar. Begäret är så stort att intelligensen, empatin och det sunda förnuftet som vi tillskriver människor (i motsats till djur, vilket man såklart kan diskutera en annan gång) verkar försvinna? Jag tror verkligen inte det om män, och känner inte alls igen den bilden när jag tänker på de män och pojkar som jag omger mig av. Jag kan inte tro att världen ser annorlunda ut på den punkten någon annanstans.

Till sist kunde jag idag läsa att Nordebo också lagt märke till den skillnad som (s) och framför allt Holmlund uppvisar plötsligt vad gäller jämställdhet. Snabbkursen (?) kanske gav resultat?

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena. Reagerade faktiskt på samma sak när jag såg dete där programmet. Drog iväg ett mail till Kustbevakarna... http://swedishtiger.se/?blog=11