torsdag, november 22, 2007

Sämre "egna varor" forts

Ah, apropå gårdagens trendanalys så tycks jag idag åtminstone ha fått lite stöd för min teori om sämre "egna varor". Intressant...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska mycket stöd skulle jag vilja påstå. Vi är helt uppkörda av livsmedelsbranschen och rekommenderar varmt "Den Hemlige Kocken - om fusket med vår mat"

ICAs blåbärsoppa förresten innehåller 5 procent blåbär. Det är som det gamla skämtet om finsk grogg - en koskenkorva och ett lingon. Fast här är det typ en liter vatten, ett blåbär och resten kemikalier.

Anonym sa...

Det är väl egentligen ingen som "borde" bli överraskad av att färdigproducerad mat inte är så bra. Ändå blir det många "aha-upplevelser" i matbutikerna...
Var väldigt sugen på att köpa en krämig och god delikatessyoghurt i dag. En jag köpte för två år sen. Men så läste jag innehållsförteckningen... "modifierad stärkelse, modifierad..." den åkte tillbaka.

Nej, man får väl närmast skaffa en egen ko för att få naturliga saker ;-) Skämt åsido, men konsumenterna har makt, och den måste vi använda.

Sara sa...

Nej det är så sant. Men det verkar ju inte bara handla om helt färdigproducerade grejer heller. Utan man vet inte vad som är i ens grundgrejer, eller varifrån de kommer. Och det lär inte bli ett mindre problem om inte folk bråkar om det.