torsdag, augusti 31, 2006

Hjärnsläpp de luxe

Jag skäms att säga det, men jag kan kvala in till ett guldmedlemskap i Tankspriddas riksförbund efter idag. Jag skulle ju åka runt till lite olika ställen och lägga ut valsedlar idag. Först skulle jag till Robertsfors sen till Hörnefors och Vindeln (eftersom Anna tog Teg som jag med skulle tagit annars).
I alla fall. Väl i Robertsfors kom jag på att jag kanske borde passa på att köpa vatten och frukt att ha i bilen eftersom jag skulle åka rätt många mil under dagen. Sagt och gjort, besökte Konsum och fick dessutom ett kort samtal med Mp som stod utanför.

När jag sedan nån timme och ca 10 mil senare svänger av E4:an in mot Hörnefors inser jag det idiotiska. Jag glömde att lämna valsedlarna i Robertsfors!!! Jag åkte alltså 3 mil norrut hemifrån för att lägga ut valsedlar, köper istället vatten och åker 10 mil söderut... Smart! Det är verkligen så att jag nästan inte törs erkänna det. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag får helt enkelt åka dit imorgon bitti. Men Vindeln och Hörnefors fick i vart fall sina valsedlar.

Det var verkligen slående idag hur långa avstånd det är här uppe. Från Umeå (ca 3 mil norr om Hörnefors som är en kommundel i Umeå) är det ca 5 mil (tror jag?) till Vindeln. såg ett par skyltar om Sorsele när jag närmade mig Vindeln och tänkte att jag kanske skulle svänga förbi där med? för att på nästa skylt läsa: "Sorsele 206". 20 mil alltså.... Tjena.

Norrland har också hysteriskt skojiga orts/bynamn. Ungefär som Småland. Idag passerade jag Pinnböle (tror jag det hette?), Varmvattnet och Trollberget. Skojigt. Slår kanske inte "Porrarp" i Småland, men.. Passerade även Tavelsjö som inte har så skojigt namn men som är väldigt vackert. Vi var nästan sugna på att bo där innan vi flyttade hit. Det ligger som mysigt till.

Sitter och kikar på Idol just nu. Inte mitt favvoprogram men idag ska de visa från Umeås audition och där var en av mina trevligaste arbetskamrater med och testade (men gick inte vidare). Har aldrig hört henne sjunga så jag hoppas de visar henne. Så jag dissar utfrågningen av Maud Olofsson på svt för Idol. Lyssnade på henne på Lantz i P3 idag så jag har fått min dos för den här veckan ;) Måste säga att jag tycker Annika Lantz är skojig och vass som utfrågare. Kanske bättre än alla de allvarliga svt:arna. Hon pressade på bra om hushållsnära tjänster och valfrihet. Ett skojigt citat från nyhetsdelen av programmet idag:

Annika Lantz: "De sänkte reproräntan igår.."
Hennes bisittare Andreas: "Heter det inte reporäntan?"
AL: "Jo, det gör det. Det heter också 'besserwisser'"

Skitkul... Måste nästan ladda hem övriga utfrågningar hon gjort med partiledarna. Lyssnade sen på Christer i P3. Gillar det. Speciellt torsdagar då Kitty är med som relationsexpert. Hon är som söt. Önskar jag hade mer tid att lyssna på radio. Har hört att man kan köpa en moj så att man kan koppla in ipoden till bilradion. kanske skulle kolla upp det. Det är mest i bilen jag har tid att lyssna... Tips imorgon: Gudrun Schyman i P1 morgon.

Linserna kom idag förresten. Finally. Har kommit på att det kan ju faktiskt vara linserna som är orsaken till huvudvärken jag haft sedan i lördags...och inte en analkande stroke som jag själv börjat gissa...

Imorgon ska jag komma ihåg att lämna valsedlarna i "Robban" (fånig byslang för Robertsfors), stå en stund i tältet i stan och sen sova en stund för att ge mig ut och jobba natt.

Usch vad elaka de är i juryn.... Får alldeles ont i hjärtat. Samtidigt som det är imponerande hur dålig självinsikt folk har.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo det finne en liten pillimoj som man sätter på pådden åsså rattar man in rätt frekvens på radion åsså vipps har du en egen radiostation. Räckvidd si så där tre (3) meter...