måndag, augusti 14, 2006

Samhällets underbara ruiner...

Long time, no see, känns det som! My God! Som att bli handikappad. Men stressnivån har varit hög. Jag har skrivit jobbansökningar, fiat en hel del, arrangerat fest hemma m.m.

Måste först bara förundras lite över vårt samhälle igen. I en artikel i aftonbladet idag berättar en kvinna om en bantarbluff hon köpt. "Tusentals svenskar har de senaste dagarna fått hem reklam för de nya bantningsplåstren Lipo-Slim. De ska fästas under fotsulorna och uppges suga ut kroppsfettet medan man sover." 2,5 kilo i veckan uppges de kunna suga ut.
Men hallå? Jag borde kanske skriva "hur dum får man bli?" men snarare tror jag att jag borde fråga mig; hur desperat kan man bli? Kvinnan uppger att hon tidigare använt sig av bantningspillret "Fatkiller" utan effekt. Hur mycket pengar har hon lagt ut på allt det här? Hur mycket pengar omfattas i denna bluffverksamhet som utnyttjar hysteriskt blåögda (alt hysteriskt desperata) överviktiga människor egentligen? Jag borde kanske inte söka jobb, jag kanske borde hitta på en fettreducerande bluffprodukt istället. "Linsen som dränerar fett" eller "nagellacket som gör dig smal". "Identical hand-twin! I'm gonna be a millionaire!"

En annan sak att uppröras över (betydligt mera) är allt kvinnovåld som rapporterats de sista dagarna. Kvinnor blir knivhuggna till döds utanför förskolan, i hemmet, i trappuppgången, hittas i plastpåsar i Mälaren etc etc. Vad är det här? Jämställda underbara fucking Sverige? Jag börjar åter bli alltmer positiv till våra möjligheter i riksdagsvalet. Under valturnén i torsdags och fredags träffade jag på massor av kvinnor (och män) som känner att nu räcker det faktiskt. Man ska inte behöva ha 6000 spänn mindre i lön för att man varit mammaledig. Man ska inte ha mindre lön för att man antas bli mammaledig i framtiden heller. Jag tror att vi åtminstone kommer att få fler röster än vad alla opinionsundersökningar säger. Många kvinnor och män jag mött vill eller vågar inte vara öppna med sina fi-sympatier. Det är fortfarande idag inte okej att vara feminist om man vill agera utifrån feminismens grund. Kalla dig feminist, men var snäll och håll tyst sen.

Till sist en liten bild på fi-människor med olika Umeå-kopplingar, tagen av Kristina Hultman på valturnén i Umeå:

Inga kommentarer: