onsdag, augusti 02, 2006

Jobbsökarångest

Jag gick med i Greenpeace igår! Det har ju vandrat ett antal värvare på stan ett tag, som ni kanske sett. När jag varit inne i stan har jag tänkt att de kanske skulle kunna haffa mig? Men nej, det har de inte gjort. De går ju såklart att bli medlem ändå, som någon påpekade. Men igår när jag kom ut från HM (som jag snart bestämt mig för att inte gilla alls längre), när jag inte alls var beredd, stod det plötsligt en ung söt kille framför mig och sa "Vad tycker du om Greenpeace?? Haffad! Det var väldigt trevligt att prata med den här killen, men någonstans kom det dåliga samvetet på besök "Varför ÄR jag inte redan medlem i Greenpeace?", så typiskt mig. Men nu är jag med och det känns tokbra. Mycket bra grej att köra medlemsavgifter på autogiro, som de flesta organisationer numera gör. Det är så lätt att höja månadsbidraget en tia utan att det märks i den egna kassan liksom, men vips så betalar man 120:- mer i medlemsavgift. Nu börjar dock alla mina autogiron att märkas så smått. De är en del vid det här laget. Jag är nog snart med i allt som verkar gott. Men det känns bra. Inget jag ångrar alls.

Sitter med jobbansökningarna idag. Jobbigt faktiskt. Hur ska man skriva? Vad går de på? Ska man sticka ut och i så fall hur och hur mycket så man inte sticker ut för mycket? Ska man försöka skriva humoristiskt, och vad är i så fall lagom, eller ska man använda sig av sitt akademiska språk? Vilket är bäst, "jag är en hejare på att organisera" eller "jag är en mycket god organisatör" liksom... Suck, kommer aldrig bli klar.
Har fått en del välbehövlig hjälp av Gusten, som nyss fick sitt drömjobb på Amnesty i Stockholm. Han har en mycket snygg (men relativt enkelt designad) CV, men skrev ett väldigt lättsamt och superpersonligt brev som inte alls luktar akademiskt. Och det gick ju uppenbarligen hem. Fast det är kanske skillnad på ansökningar för nätverkstekniker och verksamhetschef...
Gah! Egentligen vill jag bara skriva "Jag är skitbra, jag behöver det här jobbet, jag MÅSTE ha det här jobbet, give it to me." Men det kan man ju inte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jobbsökarångest, Bekymmer med hur och vad man ska skriva... Du vet väl om att du har en som har rekrytering som möjlig arbetsuppgift om sisådär 40 poäng i bekantskapskretsen...