torsdag, augusti 31, 2006

Sara med basrösten...

Vad är det med alla dessa linsföretag på nätet? Jag har provat typ tre olika tror jag, och aldrig har de nog hållt fullt ut det de lovat. "Över 95% av alla beställningar postas samma dag beställning inkommit men i vissa fall kan leveranstiden för vissa linstyper/styrkor vara längre." Yeah right. Tre gånger har jag anlitat detta företag och ALDRIG har jag fått dem ens inom fem dagar. Nu väntar jag på en ny omgång som aldrig verkar komma. Jag beställde dem den 23 augusti, vilket torde vara 8 dagar sedan nu. Irriterande!

Sen kan man ju tycka att jag borde beställa dem något mer än en vecka innan linserna är totalt slut... Men är det inte konstigt att jag alltid tycks hamna bland de mindre än 5 procenten som inte skickas samma dag? Jag har en av de vanligaste linssorterna: Aquvue och en inte alltför hysterisk styrka (dessutom exakt samma på båda ögonen). Vad är problemet?

På tal om ögonen så borde jag nog skaffa nya glasögon snart. Men det kostar ju så mycket. De jag har ser jag hjälpligt med. Skulle aldrig våga öra bil med dem. Tror att de nog börjar vara...7 år gamla eller nåt sånt. Inte bra. Under den tiden har synen försämrats ganska mycket på båda ögonen, men numera är den stabil igen. Så det kanske vore läge? Tror jag ska tvinga med någon med god smak att hjälpa till att hitta något bra. Ulrika kanske man kan tvinga...

Egentligen ska jag inte ha linser hela tiden som jag nu haft de senaste åren. Jag har (såklart, vek som man är) lite känsliga hornhinnor och en lite för stor proteinutsöndring. Detta i kombination ger en del bekymmer. Speciellt då jag inte har linser hemma att byta ut de gamla med... Jag använder månadslinser i 2-3 veckor innan jag måste byta dem, så att börja köpa dem hos optikern är inget alternativ. Då måste jag nog skaffa mig ett extrajobb först...

När jag sitter i riksdagen (!) ska jag banne mig ha minst två par glasögon och ett ständigt superlager av linser hemma!

Har sett mig själv på lokalnyheterna nyss. Usch, det känns konstigt. Låter jag sådär? Jag har tänkt på att Maria Wetterstrand har en ganska låg/basig och bestämd röst. Idag upplevde jag nästan samma sak med mig. Sådär lagomt "okvinnlig" som kanske passar en sur feminist? Hihi.
Även igår kväll var jag på nyheterna här. Fick då stå till svars för att våra valsedlar inte fanns på ett speciellt förröstningsställe exakt när reportern hade varit där och kollat vid öppningstid. Försökte på ett sympatiskt sätt förklara att det är en omöjlighet för oss få som sköter detta i Västerbotten att vara på alla ställen precis vid öppningstid. Hon var läskigt aggressiv. Kändes bra att hennes värsta frågor och mina kanske suraste svar (jag försökte verkligen vara sansad) klippts bort.

Känner att mitt "moraliska förfall" som jag skrev om sist, som gestaltar sig genom att jag får bita mig i läppen för att inte svara folk spydigt, fortsätter att utvecklas. Igår fick jag dock en chans att få utlopp för det lite i alla fall. Fanny och jag satt i tältet då ett gäng killkompisar till henne kom förbi. Den ena sneglade på våra Rusta-kolor som vi bjuder på och sa "Folkpartiet bjuder på rollo-kolor". Jag kunde inte hålla mig utan svarade snabbt: "Då tycker jag att du ska rösta på dem". Sara Sara. Så kan man ju inte säga? Jag hade nog inte gjort det om det inte varit vänner till Fanny..men snart blir det svårt att hålla inne kommentarerna. Tur jag kan få utlopp för dem här..

Rådgjorde om det med guru Joakim i förrgår som beordrade vila och avstängd telefon under helgen... Jag ska ju jobba natt hela helgen så det lär nog inte bli så väldigt mycket valrörelse då i alla fall. Så kanske kan jag göra som han säger. Samtidigt ska jag vara med i en paneldiskussion om intergration på måndag kväll så jag måste iaf hinna förbereda mig lite inför det. Lite jobb kanske kan vara okej?

Nu ska jag på valsedels-utläggar-turné i Västerbotten!

Inga kommentarer: