tisdag, augusti 01, 2006

Porr och döda möss...

Läste att landslaget tycker deras kamrat, kultötaren Jimmy Nordin är äcklig för att han har en hemsida (och ett företag tror jag) som säljer sexleksaker. Eller är det för att sidan också länkar till porrsiter? Lite svårt att utröna faktiskt, för i artiklarna jag läst så verkar båda sakerna lika illa. Hur hemskt är det med sexleksaker? Nu har jag, i ärlighetens namn, inte besökt hans sida och vet inte riktigt vad det handlar om, men i artiklarna benämns det sexleksaker, vilket jag antar är typ stavar, oljor m.m. Jag ser inte det otäcka i det. Ibland är vi väldigt duktiga på att vara sexualmoralister. Det passar inte en landslagsman som ska vara en god förebild, han borde hålla på med musiken istället, sa någon. Men hallå? Har någon hört hans låt om guldmedaljen? Den kan faktiskt kvala in till att vara bland världens sämsta låtar faktiskt. "Utan en guldmedalj kring min hals, är det inget kul alls". Tjena... Nä, sälj du sexleksaker istället och skit i musiken.

Vad gäller porrsiterna vet jag inte vilka det handlar om eller hur de ser ut, så de uttalar jag mig inte om. Generellt tycker jag att man ska undvika att tjäna pengar på porr, att vara en del av den så kallade porrindustrin. Men de som känner mig vet att jag inte är någon påhejare av ett totalförbud av porr. Då måste vi börja med att definiera porr, vilket inte är det enklaste. Vad är skillnad mellan porr och erotik? Kan min uppfattning skilja sig från din? Troligen.
Så länge ingen tjänar pengar på porren så inbillar jag mig att det inte heller är många som ids utnyttja människor för att spela in porr. Man slipper det mesta av drogerna och ofrivilligheten, det är helt enkelt inte lönt. Men jag kan ha fel.

Måste citera ett avsnitt av Scrubs jag såg igår kväll (jag är för tillfället helt insnöad på scrubs, igen):
Turk: -This couples therapy is killing me!
The Todd: -Yeah, I don't know how you do it! Making love with your woman in front of some old dude who's filming you!
Turk: -That's not couples therapy, Todd.
The Todd: -Then what did I do?
Turk: - Amateur porn!
The Todd: -Sweet!

Lite skojigt.

Fick spontangäster idag. Mattias ropade att Anna var på besök. Blev lite fundersam eftersom hon ska vara i Stockholm nu. Men det visade sig vara maken Ulf och hans två barn som var i Ratan. Lite oväntat men mycket trevligt. Gillar spontanbesök. Vi hade ett tidigare i veckan också. Mattias kompis Jon, hans Emma och deras lilla son Silas kom förbi för några dagar sedan. Det är ju ganska sällan folk har vägarna förbi Ratan just, men när de/ni har det är det väldigt trevligt! Gör man spontanpåhälsningar får man iofs räkna med att det inte är tokstädat. Idag hade vi lite flyt eftersom jag varit sur på förmiddagen och i ren ilska städat nedervåningen.... Däremot insåg jag att vi inte hade childproof-fika. Glass funkade bra iofs. Men nu har jag köpt hem saft. Tror också såhär i efterhand att jag faktiskt har bullar (från ett av alla fi-baken) i källarfrysen... Men tror det funkade i vilket fall.

Mycket jaktoffer i vårt hus numera. Vet inte om jag är så entusiastisk över det. Tidigare idag kom fröken Smilla stolt in med en ödla utan svans (just ödlor verkar vara Smillas grej, möss är de andras) som snabbt försvann in under diskmaskinen när hon skulle visa upp den. Maskinen var på så vi kunde inte lyfta ut den och efter det har vi inte sett till den. Det är ödla nr 2 som försvunnit i vårt kök. Alldeles nyss räddade Mattias en mus som gömt sig under kylskåpet undan Mina...den första som inte redan varit död när den kom in faktiskt. Vi trodde den var död men så slog Mina till den med tassen och då sprang den iväg in under altanen.

Beställde Garden state och Amelie från Montmartre från Discshop.se igår. Och idag kom brevbäraren med dem! Fick veta av Mattias att vi redan hade den senare (men den funkade inte i min dator, så därför hade jag inte sett den) så vi får väl göra någon snabb kompis glad. Garden state såg vi på bio när den kom. Alldeles underbar är den! Jag ska nog gifta mig lite med Zach Braff också. Som en gosig sak, med humor.


(Foto: IMDB)

Fjorton semesterdagar kvar...känns lite jobbigt. Vad ska jag hitta på med dem? Ska se Superman returns på torsdag, fi-greja på fredag (inkl nöje, hoppas jag!), fylla år på lördag...och en massa fiande nästa vecka. Ev ska vi också hosta en grillfest här nästa helg. Får se om några är intresserade bara.
Vill göra lite mer turistande också...och läsa böcker. Hm.

47 dagar kvar till valet...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som ni kanske så när ni spontangästade oss så är vi inte heller så noga med städningen. Tomas och Simon tyckte det var kul att hälsa på er (glass duger i alla väder och vid alla tillfällen) och tyckte nog att det var ganska spännande med alla kanonkulor och gammla lik (krigsoffer från 1809) i er närhet.
Ulf.

Sara sa...

Ni är alltid välkomna åter =)