fredag, september 04, 2009

En Blomqvist mindre

Ikväll kom samtalet vi väntat på i några dagar. Mattias familjs ena katt hade fått somna in för en stund sedan. Katten Blomqvist. Hon fick nån stroke för ett par dagar sedan och idag så tyckte de att hon började fara illa så pass att de hjälpte till lite på traven. Hon somnade in i M:s pappas famn, ca 21 år gammal. M:s mamma ringde och var utom sig av sorg. En familjemedlem mindre. Alla är vi ganska ledsna men samtidigt glada över det liv hon fick.

M hittade Blomqvist som nyfödd, tillsammans med hennes två syskon och kattmamma. Mamman hade övergivit dem lite och M och en kompis började mata ungarna med mjölk med hjälp av nån pipett. Det var på Norrbyskär, där han var med som ledare. De vuxna ledarna (M var ca 15år) ville att man skulle ta bort kattfamiljen så M gömde dem och när sommaren var över tog han med hela familjen i ett papplåda på färjan över till fastlandet där föräldrarna väntade och helt enkelt fick gilla läget att familjen utökats. En kattunge gavs bort, och det gjorde man egentligen med "Blomman" också, men hon levde om och betedde sig så illa att hon fick komma tillbaka. Sen dess har hon aldrig gjort något bus knappt utan varit M:s mammas ögonsten.

Förra sommaren dog mamman Svensson (döpt efter Lillbabs, vill jag minnas) och nu har alltså även Blomman gått bort. Kvar är katten Jesper, brorsan. De har dock haft ett bra liv. De bodde förut i lägenhet i stan på vintern och på landet vid havet under somrarna. Sedan föräldrarna gick i pension och sålde lägenheten har de dock fått pensioneras tillsammans med dem ute på landet. En riktig lyxtillvaro med massa färsk fisk och kärlek. Men en sorgens dag är det trots allt.

Inga kommentarer: