lördag, mars 22, 2014

Heja våren!

Det skiftar verkligen fort nu; snöstorm i förrgår men likafullt har jag just kommit in från årets första frukost på bron. Trots hemkomst först strax efter två inatt (låtsasmaken var ute så det var min tur att agera chaufför) vaknade jag förstås före åtta imorse. Jag låg kvar en stund och försökte verkligen somna upp, men så snart kattorna fick nys om att jag var vaken var det bara att stiga upp. 

Och solen sken så starkt att jag öppnade dörren ut och kände hur vårvärmen hade party på bron. Så då blev det te och hårdbrödmackor sittande på översta trappsteget i mysbyxor och luvtröja; mer än så behövdes faktiskt inte. Solen var så varm och så stark att jag hade svårt att ha ögonen öppna, förutom när den försvann bakom några tunna molnstrimmor, då gick det bättre. Och sällskap fick jag av tre (!) kattor som alla tycktes njuta av solen. Mina hade kanske mest gräsätande på agendan men övriga två satt och kisade mot solen, rullade sig i det fuktiga gruset och gjorde till och med ansatser att jaga torra löv som flög runt. Samtliga med krok på svanen.

Underbar start på dagen med andra ord. Snart väntar dagens agenda men först tror jag att jag ska försöka lägga mig en halvtimme igen. Because I can.

Inga kommentarer: