lördag, mars 01, 2014

1 dag kvar....

Vad gäller film så är det alltså imorgon natt som Oscargalan äger rum. Jag ser fram emot det mycket, även om jag faktiskt inte tycker att de nominerade filmerna hållit sådär väldigt hög klass ändå. Nu har jag förvisso sett långt ifrån allt, totalt sett är det 18 filmer nu tror jag, som jag lyckats avverka:

Sorterat efter antal nomineringar,
sedda i fet stil, många filmer döljer sig nedan sista...
(klicka för större)
Än har jag alltså inte sett den film som fått flest nomineringar; American Hustle (2013). Den hoppas jag fortfarande hinna se på bio imorgon kväll. Vi får väl se hur det blir med det.
Mina favoriter? Tja, de filmer som jag allt som allt skattat högst är nog Wolf on Wall Street, Her och Blue Jasmine. Tätt följt av överraskande Captain Philips, klaustrofobiska Gravity, hjärtliga Nebraska och innovativa The Great Gatsby. Philomena och 12 Years A Slave tillhör de som jag förväntat mig mer av och även då både Dallas Byuers Club och August: Osage County var mycket välspelade räckte inte riktigt filmerna som helhet så långt som jag önskat.

Men i vanlig ordning lär inte Oscarsjuryn tycka som jag ändå. Jag tippar 12 Years som den stora vinnaren av de tunga priserna, Gravity lär väl sopa banan när det kommer till det tekniska och jag tror att Matthew McConaughey kommer att knipa bästa manliga före DiCaprio faktiskt. Bästa kvinnliga är svårare men jag tror och hoppas på Cate Blanchett faktiskt.

Jag ska se om jag i vanlig ordning ids göra en full lista med gissningar.

Inga kommentarer: