fredag, februari 21, 2014

Protestfredag

Katten Rosa: Om inte hussepersonalen ska gå ner i källaren och sitta vid datorn och spela med en hand och gosa mig med den andra så tänker jag sitta här nere i hallen och ropa ut min missnöjdhet tills dess att ni gör något drastiskt åt det.

En timme senare:

Husse: Men? Rosa har du dragit ner den här handduken på golvet och kissat på den?

Rosa: Now we're even.

Ibland är det bra att minnas att hon varit sjuk och att vi varit de mest ängsliga i världen (och kanske skämt bort henne kanske bara lite).

3 kommentarer:

Linda sa...

Fy, fan va gött å höra att det inte bara är surkatten jag har hemma på lån som gör sånna saker i protest!

Hon kan verkligen driva mig till vansinne genom att sitta mitt i badrummet och vråla som om kniven satt i henne! När man kommer och tänder lampan så kurrar hon och stryker sig mot benen och vill kela.
Om man inte kommer så kissar hon på golvet bredvid lådan.

Det osportsliga är att hon struntar i om lådan är ren eller inte och om jag är hemma eller inte.

Sara sa...

Det där är ju inte lätt. Nu känner jag/vi ändå våra kattor väl och kan väl som oftast lätt lista ut vad som kan vara fel, men ibland är det inte logiskt. Vår minsta katt är sedan alltid något av ett nervvrak och blir orolig av minsta sak och vill därför ofta ha sällskap när hon äter, tycker inte om när vi är borta länge osv. Men hon kissar aldrig på fel ställe. Det är hon för nervös för (hon blir nervös när de andra gör det). De andra två däremot använder gärna det som 'straff' för personalen om det minsta är fel.
Vi är, pga hennes sjukdomshistoria, lite lite oroliga för att det ska vara nåt fel, men instinktivt tror vi att hon helt enkelt är less på vädret och vintern och säkert lite på att grannkatten, kompisen, befunnit sig och fortfarande befinner sig i Spanien för vintern.
Det kan ju i ditt fall vara nåt som gör henne otrygg där kattlådan står, det kan vara vad som egentligen. Hon kanske har vant sig vid sällskap och vill ha det. Svårt att säga, de är som kluriga de där små svansdjuren. Och kan i sanning vara väldigt enerverande när de vill :)
Lycka till, hoppas det ger med sig!

Linda sa...

Anledningen till att hon över huvud taget bor hos mig nu är att hon konstant kissar bredvid lådan hemma hos sin husse. Eller, där är det ett hörn i hallen som får klä skott för hennes missnöje. Plastmattan är alldelens sprucken där. Här kan jag (tror jag) se ett mönster. Men det är lurigt. Om jag är borta några timmar så kan jag ju omöjligt tömma kattlådan ifall det är för mycket kiss i favorithörnet! Vilket hon struntar högaktningsfullt i.

Den enda katten jag vet som har kattvakt som kommer över om hon ska vara själv en hel kväll :-D
Tur att grannarna gillar att gosa med henne.