tisdag, februari 04, 2014

Kloroform?

Måste säga att jag känner mig oförtjänt pigg ikväll med tanke på den natt jag tydligen hade. Jag somnade hyfsat tidigt och hade den äran att få sällskap av låtsasmaken just innan jag somnat på riktigt, vilket betydde att jag inte skulle behöva bli väckt när han tassade (yeah right) i säng. Så långt allt gott. Sen:

  • Vi har en gammal iMac som sovrums-tv nuförtiden och som oftast försätter vi den i viloläge under natten. Mitt i natten när en av katterna skulle hoppa ner från sängen, gjorde hon ett avstamp på sängbordet där det trådlösa tangentbordet låg och tryckte in en knapp. DOOONG! Ni vet det där startup mac-ljudet. På märkligt hög volym. Vi var två som satte oss raka upp i sängen och möttes av det starka ljusskenet från skärmen vid fotändan som bländade som tok medan vi letade lösning i förvirringen.
  • Någon timme senare vaknade jag av att ena katten (samma?) vaknade ur vad jag gissar var en vedervärdig förevigt-vinter-dröm och började panikskrika. Skyndade ut i vardagsrummet och möttes av en sömndrucken, förvirrad katt som sen fick följa med tillbaka in i sängen i tryggt förvar mellan personalen.
  • Fram på morgonsidan tassade (jodå) låtsasmaken tyst ner på badrummet och när han kom åter satt jag tydligen upp i sängen och frågade oroligt vem han pratade med och vad som hade hänt. Han skrattade visst till och frågade mig vem jag pratade med. "Vem pratar du med?" kontrade jag. Och la mig ner och sov igen nästa sekund (alt hela tiden).
  • M:s första fråga efter väckarklockan ringt; "Var har du bettskenan?" vittnar om att det varit en livad natt/morgonsida
Actionfyllda nätter är ju precis vad jag behöver... :)

Inga kommentarer: