tisdag, december 08, 2009

Det obligatoriska blogginlägget

De flesta bloggare jag följer har åtminstone en gång skrivit ett "vad ska det bli av den här bloggen?"-inlägg. Här kommer nog ytterligare ett sådant. Jag har börjat bli lite obekväm i min bloggkostym. Lite oklart varför. Jag tycker egentligen fortfarande om den och den ger mig fortfarande samma ventil-effekt som den gjorde från början, men den känns spretig, jag känner att jag censurerar mig allt oftare, ångrar/betänker saker jag skrivit osv. Framför allt tror jag att det handlar om att jag inte ser vad någon annan än just jag skulle få ut av den. Skulle någon sakna den om jag stängde den för alla utom mig själv?

En längre tid har jag funderat över att lyfta ut mitt film- och tv-bloggande till en ny plats, men samtidigt tycker jag inte att det är tillräckligt bra för att fungera enskilt. I övrigt känner jag att jag kanske borde blogga mer politiskt och mindre privat men samtidigt har det aldrig riktigt varit syftet. Jag gillar inte att censurera mig själv men samtidigt funderar jag då och då om bloggen kanske påverkar hur andra (både bekanta och obekanta) ser på mig som person.

Kanske är det så enkelt att jag bloggen skaver för att jag känner att mitt liv skaver lite. Jag är less på mig själv och mitt lite trånga liv, bloggen är på något vis en avspegling av mig (även om den inte är det så mycket som man kanske skulle kunna tro) och därför kanske jag också är less på bloggen. Jag kanske borde flytta till ett mer anonymt ställe? Bloggmässigt alltså.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ja, jag skulle sakna den! Tycker om att läsa den, fast jag är ju liksom lite partisk kanske? Att lyfta ut film-delen? Eller fokusera ännu mer på film kanske. Det utesluter ju inte andra inlägg, men kan vara skönt att ha ett tema som inte är en själv som person?

Sara sa...

Tack, vad söt du är. Och du kan ha en poäng i att filmen kanske späder ut det andra på ett bra sätt istället för att det, som jag tänker, bidrar till en splittrad bild av bloggen.

Mer film är på g btw.