tisdag, december 01, 2009

Tillfällig mediasvacka i hysterin?

Bara att hålla med. Mer balans och mindre hysteri från början hade varit önskvärt. Som det är nu målas nästan varje osäker medborgare ut som galen konspiratoriker. Kanske hade vi också undvikit de på riktigt tokiga konspirationsteorierna om det varit mer öppna kort från början. All seriös forskning och alla större organisationer som lägger fram så avgörande riktlinjer borde hålla för lite kritisk granskning. Jag har lite svårt för attityden att man alltid blint ska lita till forskning och utlåtanden så snart de kommer från det medicinska området. Det finns väl flera exempel (inte alldeles långt tillbaka) i historien på hur det gått tok?

Det jag saknar just nu är väl lite mer rapporter om hur andra länder agerar och hur attityderna ser ut där. Som jag förstår det är det bara omkring 10 procent som är villiga att vaccinera sig i Schweiz tex. Betyder det att deras medicinska expertis har misslyckats eller kanske rent av är mindre kompetenta än den vi har i Sverige?

Istället kanske vi ska glädjas åt att vi relativt snabbt har haft den förmånen att ha råd och möjlighet att vaccinera de som tillhör krisgrupperna i landet. Bara tvärs över Östersjön är man inte riktigt lika lyckligt lottad.

Inga kommentarer: