tisdag, oktober 09, 2007

Stressa stressa!

Åh, stress! Idag kommer inte bli en bra dag, jag känner det. Igår kväll satt jag och gick igenom en massa mejl som bara har fått vara i inboxen eftersom jag inte hunnit ta tag i allt. Och det är ju bara så mycket! Jag insåg att jag missat göra något jag lovat och det får mig att få ont i magen. Jag vill verkligen ha koll på läget, men ibland är det en omöjlighet att hinna med allt och att dessutom ha allt i huvudet. Jag glömmer saker jag inte antecknar och nu har jag börjat föra anteckningar på fler ställen vilket skapar kaos.

Jag hade förut to-do-lists i Kate (ett eminent txt-program), men jag blev så uppstressad av att det låg saker på den under "nu" som skulle varit gjorda men som jag inte hunnit med att jag fick sluta titta på den för att inte må så dåligt över att det inte fanns tid. Jag ska nu försöka igen med såna listor, jag ska lägga in to-do-grejer i Kontact (mitt överlevnadsprogram som har mina mejl och rss-feeds, mycket bra program när det inte strular med teckenuppsättningarna...) med tidsfrister och se om det går att börja om från början eller om jag kommer att få en stresskollaps.

Det är satan så svårt att få ihop nattarbete (och sömn och mat, vilket brukar få stå tillbaka), med Fi-arbete lokalt och nationellt, halvtidsstudier, privatliv (med relation, hus, storasysterskap och vänner) och ändå få in lite tid där jag kan göra saker för mig själv. Some me-time, you know. Det är mycket förträngning och lägga på framtiden just nu. Skit.

As we speak så hoppar jag föreläsningar och ett obligatoriskt seminarie eftersom jag inte hinner med det och inte har hunnit läsa tillräckligt. Jag går bara inte på saker oförberedd, jag klarar inte av sådant. Då tar jag hellre extrauppgifter efteråt. Det utökar naturligtvis min to-do-list...

Ikväll är det telefonmöte med nationella styrelsen och jag känner mig ganska oförberedd även där. Har en bunt utskrifter på handlingarna som jag ska hinna gå igenom under dagen så att det känns lite bättre. Kontrollfreak-Sara är dessutom nervös för att det just är ett telefonmöte eftersom det känns som att jag har dålig koll på det också. Har inte varit med på det tidigare, men det ska kanske gå bra. Bara jag hinner hem i tid...

Inga kommentarer: