måndag, oktober 01, 2007

En fin avslutning på något föraktfullt

Jag brukar aldrig bry mig om Alex Schulman. För mig har han nog i det närmaste varit en icke-människa, någon som jag aldrig har förstått varifrån hans kändisskap har kommit. Men när Aftonbladet idag förmedlade att Schulman skrivit sitt allra sista blogginlägg var jag tvungen att gå dit och läsa.

Och jag slås verkligen av vilken insiktsfull människa han plötsligt blottar sig som. Nästan som att det inte skulle vara han som skrivit det. Imponerande, Alex Schulman, måste jag säga! Jag applåderar hans mod, som jag ändå gissar att det krävs för att ställa sig upp och erkänna att ens framgång/popularitet beror på det hatiska och föraktfulla sätt som han skrivit om andra människor på sin blogg. Även om man kan tolka någonstans att han anser sig blivit hetsad av läsarna att fortsätta i den stilen. Men trots det, tycker jag att han gör en bra sak idag.

I hans slutkläm skulle man också kunna tolka det som att en mammas kraft varit stor, vilket gör det hela lite fint, som en storslagen säsongsavslutning av en folkkär såpa. Som när elake Viggo i Rederiet fick göra en god gärning innan han dog ut ur serien (jo jag såg de första åren).

Inga kommentarer: