lördag, oktober 27, 2007

Kalas, jobbhelg och den årliga klockeländesdragningen

Jobbhelg igen. Ute är det mycket mörk höst. Jag vet inte om jag längtar efter lite snö, men jag tror det. Samtidigt är det skönt att det inte är halt och att jag slipper oroa mig för det när jag far till jobbet. Termometern i bilen tycks ha fastnat på 6 grader, det verkar alltid vara det numera.
Hade en ganska hyfsad första natt igår natt. Kom hem och möttes av en sömndrucken Mattias. Han verkade tacksam över att jag bodde i duschen ett tag efter att jag hälsat honom med en trött suck och "Jag har kiss på fötterna och så dreglade en man mig i håret så det rann ner i pannan när jag tog på han skorna." Too much information, verkade det som. =)
Idag steg jag upp redan kl 12 efter knappt fyra timmars sömn. Hade egentligen inte tänkt följa med till kalaset i Sikeå för Mattias systerson, men det kändes som länge sedan jag träffade hans systers familj så när jag ändå vaknade av att han skulle göra sig i ordning så följde jag med. Trivsamt, jag gillar dem. De hade dessutom en ny liten familjemedlem, en Leo hund. Supersöt med tusen överskottsenergi. Han är fyra månader och verkade tro att alla kom för hans skull.
Och inatt blir det de luxe natt. Alltid lika roligt att jobba natten som är längre än alla andra. Eller inte. Drygt tio timmar känns ganska nog faktiskt. Men jag ska dra tillbaka klockan ganska direkt när jag börjat jobba, av erfarenhet så känns det inte riktigt lika tungt då som att låta klockan bli 2 igen när den precis slagit 3. Det är just då man vill att det ska gå fort framåt, inte bakåt. Känns som att jag ofta hamnar på de här helgerna, och det är faktiskt superkul. Jag förstår inte vad klockdragningen ska vara bra för? Spelar det någon roll? Känns mest som att det ställer till det för folk.

Inga kommentarer: