fredag, juli 13, 2007

Modernt besök hos bilprovningen

Bilen gick igenom. Och jag får väl hålla med Anna som tyckte att vi förtjänade lite flyt såhär efter en vecka av konstigheter. Det var faktiskt lite nervöst, kändes som att man skulle bli bedömd själv på nåt sätt. Ja, jag vet inte.
Det var inte alls som jag kom ihåg det. Jag har inte varit på bilprovningen i vuxen ålder utan bilden jag hade av besöket kom från barndomen. Till att börja med brukade det vara ett litet kontor med en kvinna i som tog emot avgiften och anvisade plats. Nu var det en apparat som man fick en lapp ur och sen ställde sig där man skulle och väntade på att ens registreringsnummer skulle komma upp på en tavla. Betalningen tog besiktningsmannen. Man fick inte heller veta så mycket av vad han gjorde, utan allt gick väldigt snabbt. Det papper med ettor och tvåor på som jag minns, fick vi aldrig utan bara ett blankt A4-papper där mycket lite information stod om bilen. Endast bromsvärden och när den var besiktigad tidigare, samt att den var godkänd. Bara så.

Vi får hoppas att det går lika enkelt för min bil i slutet av månaden...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul Sara, kom in på din blogg via nyligen.se, där jag har börjat kolla på nyuppdaterade bloggar. Lustigt, att du skriver om bilbesiktning, som du inte varit med om som vuxen! I vår familj är det mest jag, kvinnan i familjen, som fått besiktiga, både lastbilar och privatbilar!
Jag har beställt tid via nätet och noga kollat, att tiden legat efter kafferast, t.ex., så att personalen varit på, förmodat, gott humör! Eller också på fredag em, så man vet, att dom vill gå hem så fort som möjligt. För det mest har det gått bra ... (Bilarna har väl varit bra?)
Hej då!

Sara sa...

Välkommen hit!

Kanske måste förtydliga att anledningen till att jag aldrig varit på en bilbesiktning i vuxen ålder tidigare är att jag aldrig haft bil tidigare. Nu har vi varsin och jag kommer att få besiktiga min bil för första gången i slutet av månaden. Men nu har jag varit med och sett hur det går till.

Smarta tips! Tack för dem!