måndag, juli 02, 2007

Två veckor kvar av semestern...

Några bloggfria dagar har passerat. Lillebror har åkt hem, han körde i lördags morse. Innan dess hann vi med att åka till Fredrika (och köra vilse på den kanske tristade vägen jag någonsin kört på) och kika på buddhist-statyn som sen invigdes i lördags. På vägen dit besökte vi även motormuséet i Vännäs. Bilder från detta kanske kommer senare.
Vi har även fått rycka in och hjälpa Mattias storasyster som hade en skadad häst. Hon skulle ge penicillinspruta och behövde hjälp eftersom hon var ensam hemma. Så det blev lite hästgosande i lördags. Sally, som hästen heter, har troligen trampat på något när hon gått runt i det stora naturbete som hon och hästvännen Pollux delar med ett gäng får och långhåriga kor. Naturbetet är en del i ett ekoprojekt som systern och några till i den byn har sedan några år.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Blev lite låg när lillebror åkte hem, blir nog alltid så. Lite separationsångest, som jag faktiskt tror att jag delade med honom. Vi är, som sagt, ganska lika. Det känns fortfarande tomt utan honom här, det hade varit kul om han fanns närmare.

Idag har jag fortsatt mitt förhållande med Telia (berättar med om det senare kanske), besökt deras affär i stan samt varit hemma hos Anna och fikat. Vi promenerade kring Tomtebo och kikade på Nydalasjön och på det fina eko-bostadsrättshuset som byggdes där för något år sedan. Väldigt häftigt. Allt återvinns om det går, värme och vatten etc. Mycket smart. Och inte dyrare att bygga än andra hus. Så skulle man göra jämt. Alla byggnadsarbetare, arkitekter och andra skulle utbildas i ekologiskt byggande. Jag skulle gärna bo i ett sådant hus om jag hade möjlighet. Varför inte göra hyreshus likadant?

Inga kommentarer: