tisdag, april 18, 2017

Segregation i kollektivet

Lite nervös låste jag upp till huset ikväll. Lite, men bara lite, oroad för vad jag skulle mötas av. Men det var då ingen större fara. Lillpipen höll till i köket och var i vanlig ordning hungrig och ivrig att gödas. De andra två låg i sängen på övervåningen, ungefär som när jag lämnade dem i morse. Jag är ju annars van vid att åtminstone Rosa kommer ner och möter mig vid dörren. Tråkig förändring.

Så ja, alla fick mat så snabbt som möjligt efter respektive preferenser och sen fixade jag mat åt mig själv. Tänkte att jag för en gång skull skulle sitta nere i köket och äta, för att vara lite sällskap åt Alice, men hon gick iväg direkt efter maten och la sig under badkaret istället. Social typ.

När jag sen skulle se tv och promenera på bandet där uppe så var istället de andra två lite sociala. Tills Rosa försiktigt gick ner för trappan, för att gå på lådan. Jag gick med henne ned och såg hur orolig hon var. Först spejade hon in mot köket men när hon ingen såg där så gick hon in i badrummet. Och frös till is när hon antagligen fick span på lillskräpet under badkaret. Hon stod så ett par sekunder innan hon vände och sprang ut och upp igen.

Så vi kan väl konstatera att det är rädsla för den okända kattpersonen som är grejen. Inte nödvändigtvis avundsjuka eller missnöje. Hon är rädd, helt enkelt. Alldeles i onödan bara, Alice gör verkligen ingenting för att skrämma någon.

Men jag var då inte så sugen på att torka mer kiss så jag plockade upp en extra kattlåda från källaren så nu har vi plötsligt en sån också här uppe. Och den var efterlängtad, jag har nog sällan sett en katt kissa så länge. Stackarn, undrar om hon har hållit sig hela dagen?

Kanske delad låda inte var en bra idé, kanske jag skulle försöka få dem att äta i närheten av varandra istället? Jag har ingen aning, men jag är less på segregationen här i huset nu.

Inga kommentarer: