måndag, april 03, 2017

Monday, bloody monday

En riktigt sugig mensvärksdag gör ingenting enkelt. Jag kände av det redan igår; hängigheten och olusten. Uppsvullen och grinig. Och suget efter en väldig massa onyttigheter. Jag skulle offra min ena hand för en pizza. Andra handen för en påse godis. Och så vidare.

Och inte kan jag simma heller. Jag borde ha tagit tag i att köpa menskopp för länge sedan och, som min syster nog skulle säga, "komma in i 2010-talet". Det känns ju sjukt omodernt att behöva ställa in eller lägga om motionen en vecka bara för att. Sen kanske man inte alltid är så lättmotiverad ändå just då, men det är ju en annan sak.

Någon pizza blev det inte, istället mos och sojakorv och så höll jag mig inom gränserna trots allt. Jag får klappa mig själv på axeln för det. Men just idag känns det orimligt tråkigt och motigt. Ren viljestyrka som håller mig på banan. Ett par dagar till sen ska det väl bli lättare igen.

Ikväll ska jag se på Vera, äta kiwi och måla naglarna och hoppas att det räcker som "tröst".

2 kommentarer:

Erika sa...

Oh, ja! Om du simmar mycket borde du VERKLIGEN skaffa dig en menskopp. Bästa bytet jag har gjort, kommer definitivt inte att byta tillbaka till bindor eller tamponger igen. Jag har en MonthlyCup från www.menskopp.se. För mig har den funkat jättebra! Jag kan träna och simma obehindrat. I somras badade jag på stranden med syskonbarnen utan en tanke på att jag hade mens. Vi hade så kul! Visst, det tar några gånger innan en lär sig tekniken med menskopp, men det är så värt det! Jag hoppas verkligen att du vågar prova, för som du skriver - det är ju inte meningen att vi ska behöva lägga om våra scheman (och liv) bara för att vi har mens.

Sara sa...

Tack för tipset!