måndag, april 10, 2017

Var inte rädda - helgen som gick

Jag var som sagt i Sundsvall i helgen. En helg planerad sedan före jul, faktiskt. M fick biljetter till Henrik Schyfferts föreställning #varinterädda i julklapp av mig och det var ju då dags för det i fredags kväll. Så jag tog fredagen ledigt och åkte ner redan på förmiddagen.

Hade det inte varit för den hemska händelsen i Stockholm i fredags så hade det varit en smått perfekt semesterhelg. Men händelsen präglade förstås även Schyfferts föreställning. En stund funderade vi över om han kanske skulle ställa in, något han själv funderat över visade det sig. Följande meddelande var i stora drag så han började sin föreställning:


Sen hade vi en tyst minut tillsammans innan han drog igång med en något förändrad föreställning än den han annars turnerar med. Och det var alls inget dåligt med det; vi roades, skrattade högt och hans smarta och eftertänksamma humor blandades med fånroliga tramsskämt som vi alla köpte rakt av. Gör man det smart så funkar det, och just precis det kan Schyffert. Jag kan varmt rekommendera hans föreställning, även om vi inte riktigt fick se den som var tänkt. Men det gjorde bara att vi efteråt pratade om att kanske köpa biljetter till september då han besöker Umeå med den.

I övrigt åt vi gott (lite väl mycket gott kanske, men ibland måste man få), såg film, tog långa promenader ner på och runt stan samt såg några avsnitt av senaste säsongen av Broadchurch. Den är riktigt tung och obehaglig, kan jag säga. M klagade över magont när vi sett ett par avsnitt, och jag kunde inte annat än att hålla med. Den är riktigt bra, snudd på bättre än första säsongen till och med.

En bra helg, alltså, trots allt. Sent torsdag kväll kommer han hem igen och då väntar en ledig långhelg. Ser fram emot det väldigt mycket just nu.

Inga kommentarer: