måndag, juni 23, 2008

What?? They should put that on the box!

Jo, läste att det predikades avhållsamhet före kondomer på DN debatt (ids inte länka, look it up yourself). Det känns ju inte förvånande, jag har nästan väntat på att det skulle komma även i Sverige. Den debatten har väl den kristna högern drivit till sin spets i USA och se vart det har tagit dem. Vad jag förstår får man inte längre ens ha sexualundervisning i statliga skolor eftersom det kan tolkas som uppmuntrande till sexuella aktiviteter och så kan vi ju inte ha det. Att okunskapen istället har brett ut sig bland de unga är det ingen som verkar ha förutsett. Oönskade graviditeter, skrönor om könssjukdomar etc har ökat och åtgärden har, får man väl ändå säga, snarare haft en motsatt effekt än den önskade. Är det den vägen som vi ska gå i Sverige också?

Jag tror att det fortfarande är så enkelt att ju mer förbjudet man gör det, desto mer spännande är det att testa. Och har man inte kunskapen med sig då, så finns det risk för att det både blir en dålig upplevelse och ett surt efterspel. Var det inte så att mamma Spears tillsammans med Britney skrev en bok just på ämnet avhållsamhet? Och se hur det gick. Döttrarna Spears är väl inte direkt hedersgäster i Vatikanen idag.

Jag tror att de allra flesta fattar att kondomer inte är 100%-igt säkert men att avhållsamhet är det. Men är det verkligen ett realistiskt alternativ? Och ska man vara riktigt krass så räcker det med en enda sexpartner för att bli smittad och/eller gravid. Det spelar liksom ingen roll om du väntat på den partnern tills er bröllopsnatt eller inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men du ser inget problem alls med att knulla runt ur smittskyddsynpunkt?

Det finns faktiskt grader mellan total avhålssamhet och in ut nästa brud.

Sara sa...

Haha, ja du tolkar ju mitt inlägg som du vill. Jag vet inte om jag gav mig in så mycket på de olika graderna direkt. Mest ett konstaterande att total avhållsamhet som utgångspunkt i smittskyddsinformation är dömt att misslyckas.