måndag, juni 23, 2008

Sen FRA-analys

Ang FRA som väl är det stora bloggarämnet just nu så känner jag mig kanske inte så förvånad och uppgiven som jag borde. Jag undrar mest hur det kommer att framstå för framtida generationer. Kanske är det då ingenting, eller så är det ett märke i historien. Jag vet inte.

Jag har funderat i flera dagar över om det faktiskt var en snygg kupp av herr Federley eller en väldig klantig och genomskinlig sådan. Jag vet inte det heller än, den lyckades ju faktiskt. Han behöll kanske inte hjältestatusen, vilket han kanske hade önskat, men han fick igenom frågan. Det måste ändå ha varit prio ett. Jag kvartstår dock vid min åsikt sedan en tid tillbaka att han är en av de läskigaste politikerna i Sverige just nu. Jag undrar var vi hittar honom om tio år. Sen att folk hotar honom och sånt nu, det är ju bara skräp. Det är inte ett sånt politiskt klimat vi vill ha i Sverige, hoppas jag. Även om jag förstår frustrationen då Sveriges riksdag som ska representera den svenska rösten slår igenom en fråga som är så illa representerad hos den samma.

Men, den gigantiska FRA-datorn var inköpt sedan länge och personalen rekryterad. Vem vet vad som hade hänt om det hade blivit nej? Paranoid som jag börjar bli är jag inte övertygad om att det i praktiken inte ändå hade blivit samma resultat. Det verkar vara mycket som sker idag som vi inte vet om.

Inga kommentarer: