onsdag, juni 18, 2008

Filmblogg!

Jag har sett mer film. Det har ju blivit lite av min sysselsättning sömnlösa nätter, och de har av okänd anledning blivit allt fler. Igår såg jag två filmer, varav båda av en händelse (faktiskt) innehöll Jack Black. Ingen favorit hos mig, men ibland tycker jag nog att han är rätt kul ändå. De tillfällen som han håller sig från att överspela, vill säga.

Be kind rewind var en ganska ojämn film där ambitionen varit kanske lite för hög. Här passade förvisso Blacks överspeleri in ganska bra, även om det nog blev lite för mycket för min del. Jag var nära att stänga av den ett par gånger när hela storyn kändes så totalt osannolik och rätt rörig, men jag väntade ändå in slutet. Och slutet var som en helt annan film, helt präglat av Danny Glover, med ett väldigt oväntat djup och total fråvaro av den tidigare "klant-komedi"-känslan. Ja, skum film, svårt att betygsätta. Kanske 4-5/10 men då är det slutet som väger upp det hela.

Den andra jag såg var Margot at the wedding med Nicole Kidman och Jennifer Jason Leigh. Den sistnämndas roll tilltalade mig mycket av nån anledning, och den var väldigt välspelad. Kidman har imponerat på mig ibland, och jag förstår att hon kan vara en stor skådespelare, men det är sällan hon tilltalar mig ändå. I den här filmen såg hon dessutom så konstig ut att jag tidvis hade svårt att undvika att fundera över vad som hänt med hennes ansikte? Black gjorde en mer sansad, ganska bra rollprestation och barnskådisarna lyste stundvis. Storyn är djupsinnad och annorlunda men inte så tung som man kan tro. Och det gladde mig. Jag skulle dock inte kalla den för dramakomedi, så som den är klassad. Men jag har nästan lust att köpa regissören Noah Baumbachs förra film The squid and the whale osedd. Ja, Margot-filmen får 7/10 tror jag. En film jag nog skulle se om för att greppa helt.

För ett tag sedan såg jag också What happens in Vegas som kanske inte innehöll några överraskningar direkt. Cameron Diaz och Ashton Kutcher gör exakt samma roller som de alltid gör, filmen är väldigt könsstereotypisk i vad par bråkar om etc och slutet överraskar troligen ingen. Men, den får godkänt för att storyn ändå är något annorlunda än det vanliga. Filmen är underhållande en regnig dag men inte i närheten av något man minns någon längre tid efteråt. 4-5/10 kanske?

Ja, det skulle vara kul att gå på bio snart igen. Man kan se nästan vad som där, själva upplevelsen höjer det hela. Om det inte vore så dyrt hade jag gått betydligt oftare. Tills dess att SF inser det får jag väl fortsätta leta DVD-fynd och streama hem filmer på nätet helt enkelt.

Inga kommentarer: